« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Борисовата градина става домакин на едно хубаво събитие в сряда, наречено „Чета и плета“

То ще се проведе в Борисовата градина на 29 юли, сряда, от 17.30 до 19.00 часа. Събитието е част от програмата, с която читалището отбелязва своята 80-а годишнина. В сряда под прохладните сенки на парка ще се съберат бургаски писатели от всички поколения - от доайена на Бургаска писателска общност Борис Бухчев до младите поети от Литературно студио "Митични птици" и най-малките от Лятна работилница към читалището. Специално място е отредено за създателите на плетени ръкоделия - дамите от Културен клуб на пенсионера "Любен Каравелов" и малките плетачи от Клуб "Заплетени чудеса" към читалище "Асен Златаров 1940" - с ръководител Марислава Лазарова. В четенето и плетенето на открито ще се включат представители на Младежки културен център и Общински съвет по наркотични вещества. Музикални поздрави ще има от децата от Творческо студио "Князът" към ОУ "Св. княз Борис І" - с ръководител Емануил Арнаудов, Фолклорна формация "Тракийче" - с ръководител Пенка Петрова, Хор "Милка Стоева" - с ръководител Светла Стоева, и Марина Янкова, която свири на виолончело - ученичка в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров" от класа на Жасмина Чернева. Арт идеята с пленерно рисуване ще подкрепят художниците Златка Коева, Анета Краева и студентите от НХА - филиал Бургас - София Йоана Вангелова от София и Георги Джунев от Пловдив. Най-интересните моменти ще документира във фотографии Петя Даскалова. Входът е свободен. Достатъчно е да носите настроение, книга или плетка.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 124
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 150
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 159
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 176
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 150
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение