« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Директорът на РЗИ Бургас не препоръчва допускането на медии и граждани на заседанието на ОбС

Директорът на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас д-р Георги Паздеров не препоръчва допускане на медии и граждани на предстоящото заседание на ОбС-Бургас, което ще се проведе във вторник в спортна зала „Бойчо Брънзов”. Д-р Паздеров е отговорил писмено на председателя на местния парламент проф.Севдалина Турманова, която се е допитала до експертното му мнение за отварянето на заседателната зала за външни лица. Припомняме, че от началото на пандемията градските старейшини се пренесоха от Морското казино в спортната зала в ж.к.”Зорница”. Заседанията бяха закрити за външни лица, допускаха се само представители от администрацията, а за обществеността се осигурява живо предаване с качествена видео връзка от залата. Предвид разхлабването на мерките през седмицата граждани поискаха да присъстват на заседанието, но както изглежда няма да бъдат допуснати. На последната сесия опозиционният общински съветник Живко Табаков предложи медии и граждани да бъдат допуснати до залата, но мнозинството гласува и отхвърли идеята му. Във вторник почти сигурно ще има ново гласуване по този въпрос, но предвид писмото-препоръка на д-р Георги Паздеров, резултатът е ясен. Според д-р Георги Паздеров допускането на граждани и медии, е предпоставка за нарушаване на противоепидемичните мерки. Той отбелязва, че в България все още живее в условията на извънредна епидемична обстановка, регистрират се всеки ден повишен брой случаи на болни от Ковид19 и е нужно да се прилагат строги противоепидемични мерки.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 262
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 278
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 259
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 241
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 262
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.