Местят бургаския кучешкия приют край в ж.к."Меден рудник"

Община Бургас стартира процедурите за изграждането на нов приют за кучета. Той ще бъде разположен в местността Карабаир, в околностите на комплекс "Меден рудник". Новият център за животни ще замени съществуващия в момента в местността "Пода", който е върху частен терен. На предстоящата сесия на Общинския съвет ще бъде гласуван подробният устройствен план за обособяване на терен, където ще се намира новият приют за четириноги. Предвижда се отделянето на парцели за осигуряване на транспортен достъп и изграждане на трасета за техническа инфраструктура. След като бъде приет подробният устройствен план, ще се пристъпи към следващата фаза, която предвижда изработването на технически и инвестиционен проект. Новият приют ще отговаря на всички съвременни изисквания и в него ще бъдат надградени добрите практики на Община Бургас в грижите за четириногите. В момента в общинския приют за безстопанствени кучета в местността "Пода" се полагат грижи за около 70 животни.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 320
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 296
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 305
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 307
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 277
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.