В три тематични вечери на две сцени в Бургас ще звучат лиричните песни на бардовете с китара

  • 09 Юли 2020
На открита сцена "Охлюва" ще звучат както песни на световноизвестни бардове - Боб Дилън, Жорж Мустаки, Ед Шийрън, Борис Гребеншчиков, така и на българските - Мария Нейкова, Пламен Ставрев и др. За 12-а поредна година в Бургас си дават среща бардове от различни краища на България. Тук пристигат 18 индивидуални изпълнители, 6 дуета и 3 групови формации. На открита сцена "Охлюва" ще се изявят участници от Русия и Украйна. Фестивалът "Солени ветрове" ще завладее две сцени. На 09-ти юли /четвъртък/ авторски песни и кавъри на младежи до 35 години и групи ще звучат на сцена "БулевАрт", ул. "Богориди" /до Часовника/. Концертът започва от 18.00 часа. По традиция следващите два дни лиричните песни ще звучат от открита сцена "Охлюва" на КЦ "Морско казино". Проявите започват от 17.30 часа. Фестивалът е изключително ценен с това, че дава трибуна за истинско творчество, при това съвършено некомерсиално. "Преосмисляме ценности, особено през последните месеци, и разбираме с пълна сила колко е важно да си свободен. Светът не може вече да бъде същият и затова е толкова важно да знаем какви сме ние самите. А това е голямата тема, за която пеят бардовете. Бардът е човек, който не само сам съчинява и изпълнява песните си, но е и винаги социално ангажиран." - споделят поетите с китара. Летни празници на изпятата поезия "Солени ветрове" е фестивал с представителен и конкурсен характер. Жителите и гостите на Бургас ще имат възможността да видят и чуят млади таланти, подкрепени от бургаски бардове и групи, в концерта "Песента на изгрева / The sunrise song". В "Песента на барда" ще чуем премиерни изпълнения на авторски песни и на утвърдени наши бардове - песни, трептящи в съзвучие с нашия живот, нашите проблеми и нашите радости. Един от любимите на бургазлии концерти е "Кучешката вахта", в който бардовете ще представят свои сатирични и хумористични песни и скечове. В концерта "Бардовете по света" ще звучат както песни на световноизвестни бардове - Боб Дилън, Жорж Мустаки, Ед Шийрън, Борис Гребеншчиков, така и на българските - Мария Нейкова, Пламен Ставрев и др. В конкурса "Срещу вятъра" ще чуете 9 нови авторски песни с гражданска позиция. Концертът, посветен на Владимир Висоцки, ще ни припомни едни от най-известните песни на барда. Без имитация, а така както усещат творчеството му ще се включат Антон Костадинов, Атанас Стоянов, Красимир Йорданов, Светлана Стоянова и Александър Кузнецов. Проектът е финансиран със съдействието на Община Бургас по Програмата за съфинансиране на културни проекти. Всички събития в неговата програма ще се проведат при строго спазване на противоепидемичните мерки, предписани от Министерството на здравеопазването.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 364
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 336
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 344
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 325
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 288
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.