Защо е изчезнал пясъкът пред сараите на Доган

  • 08 Юли 2020
"Внасяме няколко сигнала в прокуратурата. Първият е за пясъка на брега пред сараите на Доган, който се оказва, че е изчезнал, а на негово място се появява чакъл", заяви активистът на "Да, България" Ивайло Мирчев. Той беше сред хората, които вчера влязоха в сблъсък с охраната на почетния председател на ДПС. Според Мирчев фактът, че пясъкът е заменен с чакъл, би могъл да се обясни с това, че когато брегът е с пясък, той е публична държавна собственост и трябва да се отдаде на концесия. "Когато се отдаде на концесия, поне 50% от него трябва да бъде отделен за свободен достъп. Тъй като г-н Доган не е искал да има такъв свободен достъп, пясъкът е премахнат и на негово място е посипан чакъл. Има снимки на туристи от 2016 г., когато този плаж е бил страхотен и приказен български плаж, който днес е превърнат в сараите на Ахмед Доган", обясни Мирчев пред БНР. Вторият сигнал до прокуратурата е за обругаване на българското знаме от един от гардовете. Той е взел забитото от представителите на "Да, България" българско знаме и го хвърлил в канавката. От "Демократична България" ще подадат сигнал и за саморазправа срещу лидера на "Да, България" Христо Иванов, общинския съветник от Бургас Димитър Найденов и Ивайло Мирчев. "Следваща жалба е за премахването на бариера на общинския път към сараите на Доган", обяви още активистът на "Да, България" и добави, че ще подадат сигнал до прокуратурата и заради това, че гардовете на НСО не са се легитимирали, както са задължени по Закона за НСО. Мирчев уточни, че дори и да са частни охранители - пак са длъжни да се легитимират. Източник: БНР

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 95
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 89
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 78
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 78
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 88
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.