Изложба "Вярата и морето вътре в нас"

Тошко Вачев вече е изписал повече от 1000 икони и на всеки десет дни създава нова, толкова е силен поривът му да рисува. Вече има и силно разпознаваем стил и колорит. Най - много изписва Богородица и Исус Христос, но има и икони на всички големи, а и по-неизвестни светци. Спазвам канона на Йоан Дамаскин, посочва авторът. Важен е материалът на иконата, аз рисувам предимно върху дърво, както и цветовете на фона и дрехите на светците. Новата изложба на иконописеца включва и цветните морски творби на съпругата му Галина Вачева, която е намерила своя уникален стил съчетавайки морския колорит с даровете на морето, които използва за колажите си. Тошко Вачев не само не спира да рисува все по-прекрасни и енергийни икони, той непрекъснато споделя откритото и наученото от него и с другите, които се стремят към това изкуство. “В началото, когато започнах, разпитвах и опитвах да науча тънкостите на занаята, никой не искаше да сподели каквото и да било с мен. Сам съм откривал пътя към това изкуство. Затова сега аз съм готов да предам всичко, което знам” - сподели иконописецът. Иконите на Тошко Вачев и морските колажи на Галина Вачева ще останат подредени в зала “Георги Баев” на Морското казино до 31 юли.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 54
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 64
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 75
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.

НОИ стартира програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г.

  • 29 Мар 2024
  • 82
т 29 март т.г. започва изпълнението на програмата за профилактика и рехабилитация за 2024 г., като са подписани договорите с 21 юридически лица за общо 50 заведения, изпълнители на програмата.

Исторически музей – Поморие кани децата на приключение с търсене на съкровища и интересна беседа

  • 29 Мар 2024
  • 72
На 06.04.2024 г. /събота/ от 14.00 часа Исторически музей – Поморие кани децата, които се интересуват от история, на истинско приключение: