« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

1 000 емоционални снимки от времето в пандемията в Бургас вече са в държавен архив

  • 03 Юли 2020
Община Бургас предаде на Държавния архив 1 000 снимки, които отразяват периода на карантината, наложена заради разпространението на коронавируса. Инициативата "Фотоархив на Covid -19" стартира по време на извънредното положение, а направените кадри показват как пандемията промени начина на живот на всеки човек. "По този нетрадиционен начин стартира четвъртият тематичен уикенд, който минава под знака на ретро културата. Предавайки тази малка, но ценна кутийка, ние оставяме своя принос за това време, което промени света. Вярвам, че бъдещите поколения ще го оценят", сподели заместник -кметът по "Култура, туризъм и спорт" в Община Бургас Диана Саватева. Въздействащи музикални изпълнения за всички присъстващи поднесоха изпълнителите от музикална формация "Фортисимо" с ръководител Милена Добрева. Именно тези талантливи музиканти създадоха емоционален културен продукт в първите дни на пандемията. Песента им "До утре", по музика на Стефан Диомов, предизвика бурни аплодисменти сред гостите на събитието. "От името на институцията, която представлявам обещавам, че тази карта с памет ще бъде добре съхранена. Историята е много важна, а когато е в снимки, е наистина образна. Кадрите показват отговорност и грижа.", каза Данка Георгиева, директор на Държавна агенция архиви - Бургас. По време на срещата директорът на ДКТ- Бургас Христина Арсенова предаде два афиша с програмата на Кукления театър от времето на изолацията. Теменуга Захариева от Държавна опера - Бургас благодари за съвместното партньорство и припомни, че през цялото време в онлайн пространството са се излъчвали концерти за всички ценители на музиката. Много от присъстващите лично предадоха своите снимки и позираха на своеобразната фото стена, събрала малка част от емоционалните кадри.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРЕДСТАВИХА КОНЦЕПЦИЯТА ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА НОВ МЕЖДУНАРОДЕН АКАДЕМИЧЕН ЦЕНТЪР В БУРГАС

  • 16 Апр 2024
  • 137
Изграждане на международен академичен център предвижда концепцията за интегрирани териториални инвестиции „История, съвременност и бъдеще в хармония.

Близо 500 000 души обявиха доходите си пред НАП

  • 16 Апр 2024
  • 136
Близо 500 000 души са декларирали доходите си пред НАП две седмици преди изтичане на крайния срок – 30 април.

Собствениците на незаконно поставени каравани започнаха да ги премахват от държавните имоти, останалите ги грозят солидни глоби

  • 16 Апр 2024
  • 136
Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности в област Бургас – всички имоти държавна собственост.

Журналистите в Гърция стачкуват заради липсата на колективни трудови договори

  • 16 Апр 2024
  • 127
Гръцките журналисти провеждат 24-часова стачка във вторник в знак на протест срещу отказа на работодателите да подпишат колективни трудови договори в частните медии, ниските заплати и заплахата за плурализма, съобщиха техните синдикати.

Олимпийският факел на Париж 2024 г. е запален в древна Олимпия

  • 16 Апр 2024
  • 152
Факелът за Олимпийските игри в Париж през 2024 г. беше запален в древна Олимпия на традиционна церемония във вторник, отбелязвайки последния участък от седемгодишната подготовка за началото на игрите на 26 юли.