« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас организира уебинар за журналисти и студенти

Местната комисия за борба с трафика на хора в Бургас ще проведе в понеделник, 6 юли, от 13.30 часа регионален уебинар на тема: "Противодействие на трафика на хора чрез медии и обществени комуникации. Разследвания и добри практики". Онлайн събитието е подкрепено от Националната комисия за борба с трафика на хора с участието на нейния секретар Добряна Петкова и Местната комисия за борба с трафика на хора в Благоевград. За участие в уебинара са поканени журналисти, студенти и други специалисти с интерес към темата. Всички, желаещи да участват в него могат да заявят желанието си на емайл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. Организаторите ще изпратят линк, с който да влязат в събитието. Гост-лектор в събитието ще бъде разследващият журналист Росен Цветков, който е и автор на филма "Улица Ад", създаден след проведено разследване под прикритие за трафик на жени в страните Испания, Холандия и България. По време на обучението ще се разгледат основни понятия, свързани с трафика на хора и на базата на конкретни истории, ще бъде описан механизма за въвличане в престъплението. Освен това ще се акцентира върху етичните норми на специалистите, които са с досег до пострадалите, разбирайки травмата им. На уебинара ще бъдат представени предизвикателствата пред разследващата журналистика при отразяването на сложните и скрити от ежедневния поглед случаи на жертвите на трафик на хора. Трафикът на хора е сложен социален проблем, който изисква задълбочена информираност и създаване на чувствителност към травмата на пострадалите лица, което би допринесло за ефективност при отразяването на темата в медийното пространство.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 340
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 432
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 314
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 407
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 352
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.