« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кандидатствайте в Морското училище - неговите ученици получават международни сертификати!

Младежите, завършили Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" в Бургас получават международни сертификати и могат да практикуват в цял свят. Това е едно от малкото училища в страната, които предлагат такава квалификация, сподели директорът на гимназията инж. Христина Жабова. Бургаското Морско училище стана иновативно с решение на Министерския съвет от август 2019 г. За учебната 2020/2021 то обявява прием в три специалности със срок на обучение 5 години, като две от тях са иновативни STEM професии. Това са: - Корабоводене - морско (STEM професия "Корабоводител" 8400101); - Корабни машини и механизми (STEM професия "Корабен техник" 5251001). Специалноста Митническа и данъчна администрация (професионална квалификация "Митнически и данъчен посредник" 53440201) подготвя кадри на изпълнителско ниво за Митническата и Данъчна администрация. Всички специалности са с разширено изучаване на английски език. В момента гимназията цялостно обновява учебно-материалната си база, в това число учебни работилници, кабинети, спортен комплекс, компютърни зали, включително софтуерно управляеми тренажори. Ръководството на Морското училище сключи редица споразумения за практики на своите ученици с морския бизнес, университети и държавни институции. Те имат практики в реална корабна среда. Обучават се и в морски лагери във ВВМУ "Н.Й. Вапцаров" - Варна. След завършване на курсовете получат сертификат и талон за предимство при кандидатстване във ВВМУ. От 1 септември 2019 г. гимназията, която беше държавна, бе прехвърлена на Община Бургас, която полага усилия за модернизация на материалната база, за оборудването й със съвременни съоръжения, както и за повишаване качеството на образованието. Кандидатствайте в Професионална гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" и не забравяйте кодовете! Електронно подаване на заявлението става на адрес https://priem.mon.bg/. Влизането е с входящия номер и кода за достъп от служебната бележка за удостоверяване на мястото за явяване на приемен изпит, която сте получили от училището.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Млад мъж нападна 12 годишно дете за 80 стотинки

  • 12 Авг 2020
  • 11
12-годишно дете е нападнато и заплашвано с нож посред бял ден в жк „Меден рудник“. За случая е съобщено вчера на обяд, съобщават от полицията.

Протестите в столицата и страната продължават

  • 12 Авг 2020
  • 22
Нова блокада в столицата. Протести се провеждат и в други големи градове в страната. Кръстовището при Ректората на Софийския университет отново е затворено от протестиращи.

"Интересни решения, които ще успокоят хората" обеща премиерът

  • 11 Авг 2020
  • 142
"Интересни решения" се очакват от премиера Бойко Борисов. Той увери, че те ще успокоят хората.

Десет училища разкриват иновативни центрове със средства от МОН

  • 11 Авг 2020
  • 128
Десет бургаски училища са одобрени и ще получат средства за разкриване на иновативни технологични центрове, специализирани кабинети за практическо обучение и съвременна образователна среда за своите възпитаници.

Международната регата Кор Кароли стартира утре в Бургас

  • 11 Авг 2020
  • 133
През последните няколко години престижната международна регата "Кор Кароли" задължително стартира от Бургас. Утре, 12 август, ще бъде дадено начало на нейното юбилейно двадесето издание. Местните жители и гостите на града ще могат да наблюдават дори с невъоръжено око гонки с участието на величествени платноходи в Бургаския залив.