« юли 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Гешев иска закриване на още 38 районни прокуратури

38 районни прокуратури да бъдат закрити от 1 януари 2021 г., а на тяхно място да бъдат открити териториални отделения. Районната прокуратура „майка“ ще е тази в съответния областен град. Това предлага главният прокурор Иван Гешев на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, съобщи news.lex.bg. „Предлагам да бъде продължен процесът по оптимизиране на районните прокуратури (РП) в страната, като се съобразят както валидните за всички районни прокуратури критерии, така и спецификите за всеки апелативен район“, пише главният прокурор. Единствените районни прокуратури, които на този етап няма да бъдат закрити, са в софийския съдебен район. По този въпрос Гешев заявява: „В предложението не са включени прокуратурите от района на ОП-София поради обективните му специфики, които не се срещат другаде в страната – липсата на районна прокуратура със седалище в областния град, изключително голям брой прокуратури, повечето от които отстоят на значително разстояние, и предизвикателствата на релефа“. Ето кои районни прокуратури предстои да бъдат закрити от 1 януари 2021 г.: За района на Окръжна прокуратура-Благоевград РП-Сандански РП-Гоце Делчев РП-Петрич РП-Разлог Окръжна прокуратура-Бургас РП-Айтос РП-Карнобат Окръжна прокуратура-Велико Търново РП-Горна Оряховица РП-Павликени РП-Свищов Окръжна прокуратура-Враца РП-Бяла Слатина РП-Козлодуй РП-Мездра РП-Оряхово Окръжна прокуратура-Габрово РП-Севлиево Окръжна прокуратура-Добрич РП-Балчик РП-Генерал Тошево РП-Каварна Окръжна прокуратура-Кърджали РП-Крумовград РП-Момчилград Окръжна прокуратура Кюстендил РП-Дупница Окръжна прокуратура-Ловеч РП-Луковит РП-Тетевен РП-Троян Окръжна прокуратура-Монтана РП-Берковица РП-Лом Окръжна прокуратура-Пазарджик РП-Велинград РП-Панагюрище РП-Пещера Окръжна прокуратура-Пловдив РП-Асеновград РП-Карлово Окръжна прокуратура-Смолян РП-Девин РП-Златоград Окръжна прокуратура-Стара Загора РП-Казанлък РП-Чирпан Окръжна прокуратура-Хасково РП-Димитровград РП-Ивайловград РП-Свиленград РП-Харманли Гешев посочва, че обсъждането на предложението от Прокурорската колегия, трябва да бъде предшествано от такова с участието на административните ръководители на съответните районни и окръжни прокуратури. burgasinfo.com

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Каракачанов: Нямаме намерение да намаляваме бюджета на армията заради COVID-19

  • 16 Юли 2020
  • 37
"Нямаме намерение да намаляваме бюджета на армията заради COVID-19". Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов, след срещата си с германския си колега Анегрет Крамп-Каренбауер, която е на посещение у нас.

Приключва записването след първото класиране на седмокласниците

  • 16 Юли 2020
  • 36
Първите училища, които приключиха на 100% с приема след седми клас на първо класиране още вчера са СУ „Хр. Ботев“, Карнобат, училището в Камено, СУ в Люляково, обединените училища в кв. „Рудник“ и това в село Росен, община Созопол.

Киселото мляко е спасило българите от коронавируса

  • 16 Юли 2020
  • 32
Киселото мляко е предпазило българите от коронавируса, твърди ново проучване, публикувано в списанието „Clinical and Translational Allergy“, изследващо връзката между смъртността на вируса и хранителните различия между нациите.

Азбука от музика и цветове ще ви очарова в изложбата „Джаз от А до Я” на талантливата Мария Миланова

  • 16 Юли 2020
  • 36
Да нарисуваш "Джаз" - музиката на свободния дух- това е концепцията, заложена в изложбата на младата и талантлива Мария Миланова. С интригуващата си експозиция тя има амбицията да предаде настроението на характерния музикален стил от първите десетилетия на 20 век, променил завинаги музикалния свят.

Елате на клубен петък в Бургас с джаз, бира и стендъп комедия

  • 16 Юли 2020
  • 35
Три дни джазът ще е в Бургас и Бургас ще е в джаза, но не е задължително да се ограничавате само в този музикален стил. Лято е, в града има куп готини заведения и клубове, които се стараят да предложат комфорт и интересни събития на своите клиенти.