Томислав Дончев обяви, че част от записите на Борисов са автентични

През изминалия уикенд бяха разпространени още два записа с глас, който прилича силно на този на Борисов. Те бяха изпратени до медии в събота (27 юни) вечерта. Записите са от два различни разговора на министър-председателя по телефона. В единия той вероятно разговаря с бизнесмена Валентин Златев, тъй като се обръща към събеседника си с "Валентин Василевич" (бащиното име на Златев е Василев). Двамата се уговарят за среща, защото Борисов иска да знае наистина ли подкрепя "Корнела и Радев", както "навсякъде приказват". В другия отново става дума за президента, като премиерът дава инструкции как "трeбвa дa му ce пoдигрaвaмe, дa изглeждa cмeшeн". От контекста на казаното може да се предположи, че разговорите са от един и същ период (ден) и че това е началото на февруари тази година. Автентичността им засега не е потвърдена или коментирана. "Новите записи показват как някой си представя правенето на политика по този начин. Част от тях звучат автентично. Безспорно е ползван гласът на премиера, но е важно откъде са взети коментарите. Не ми изглежда редно премиерът да бъде записван. Същественият въпрос е кой има интерес от всичко това? Кой е този поборник за справедливост и прозрачност? Защо не се покаже, защо е анонимен", попита Дончев. Той предположи, че снимките от спалнята на Борисов може да са направени както от охраната му, така и от съпартиец. Вицепремиерът призова да се направи детайлна експертиза, но изказа подозрение, че ако тя не открие кой стои зад атаките срещу премиера, може да се стигне до разпространението на още подобни записи.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 42
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 77
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 85
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 79
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.