Жените на „Черноморец” отново взеха бронза във водната топка

За втора поредна година отборът на "Черноморец" се окичи с бронзовите медали от държавното първенство по водна топка - жени. Първа титла в историята си извоюва "Локомотив НН", а дългогодишният хегемон в нежния пол "Ботев 2000" /Враца/ трябваше да се задоволи със среброто за сезон 2019/2020. Преди обявяването на извънредното положение заради епидемията от коронавирус и преди решаващия втори турнир, който се проведе на басейн "Флора" в Бургас, и трите отбора бяха с равни шансове за първото място. Тимовете имаха актив от по 3 т., като единственото предимство за врачанки бе головата разлика. При рестартирането на сезона обаче домакините от "Черноморец" бяха лишени от услугите на своята голмайсторка за миналото първенство - 16-годишната Стела Димитрова, която заради заболяване има временна лекарска забрана да тренира и играе. Поради неотложни лични ангажименти отсъстваше и една от лидерките на отбора - Румяна Евстатиева, а по-рано, за съжаление, от активен спорт се отказаха две от момичета на отбора. Така, само с четири опитни състезателки в състава си, "Черноморец" не успя да се противопостави на съперниците си. Бургаският тим отстъпи пред "Локомотив НН" с 9:18 и пред "Ботев 2000" с 8:18. В мача срещу шампиона момичетата на треньора Петър Йонов направиха куп пропуски, удариха четири греди и пропуснаха дузпа. На полувремето "Черноморец" изоставаше само с един гол - 5:6. Третата част завърши при 7:10. До края "Локомотив НН" владееше играта и спечели мача, а за бургазлийки останаха бронзовите медали. В двубоя за златото столичанки победиха категорично "Ботев 2000" с 13:9, който пък се нуждаеше само от равенство, за да продължи с хегемонията си. Медалите и купите на трите женски отбора връчи председателят на Българска федерация по водна топка Петър Петров. Заради положителен резултат от PCR - тест на състезател от "Аква Спорт", суперфиналът при мъжете, който трябваше да се проведе паралелно с турнира на жените, беше отложен. Крайно класиране: 1. Локомотив НН - 9 т., 2. Ботев 2000 - 6 т., 3. Черноморец - 3 т.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 74
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 85
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 89
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 133
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 111
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.