« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Нова наредба за обществения ред приеха общинските съветници в Камено

Нова наредба за обществения ред гласуваха на днешното си заседание общинските съветници в Камено. Причината – сега действащата е остаряла и не отговаря на редица законови промени. Наредбата за обществения ред в общината не е променяна от 10 години, а оттогава насам има редица нормативни изменения. За да отговаря на сега действащите законови изисквания, общинският съвет гласува на днешното си заседание нова наредба. В ситуации на масови заболявания по животните, като напр. Африканска чума по свинете, или птичи грип, нормативите в новата наредба дават ясен алгоритъм за действие както за собственици, така и за местната власт. "Крайно време беше да се въведе някакъв ред - не само що се касае до болести, но и до регистрация на домашните животни. Когато възникне някаква болест настъпва хаос, започваме да броим кой колко прасета, кокошки има. Като има създаден регистър и сградите са съобразени с изискванията за отглеждане на животни, става по - лесно. Трябва всичко да вкараме в норма и да бъде законно", заяви кметът на община Камено Жельо Вардунски. Наредбата за обществения ред включва и редица изменения, що се касае до масови безредици и провеждане на големи мероприятия със събиране на много хора.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Започна изграждането на северния обходен път на Бургас

  • 21 Ян 2021
  • 51
Започна строителството на северния обходен път на Бургас. С изграждането на трасето, с дължина 4,7 км, транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ на юг по път І-6 София - Бургас и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на града.

Разрешават проблема с водната криза в Димчево

  • 21 Ян 2021
  • 81
Кметът Димитър Николов проведе разговор със зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков за проблема с качеството на водата и водоснабдяването в бургаското село Димчево.

Кметът предлага да се разширят възможностите на общинските програми за отпускане на стипендии

  • 21 Ян 2021
  • 69
Нови правила за насърчаване и подкрепа на бургаските ученици и студенти с изявени постижения в областта на науката, изкуството или спорта, предлага кметът Димитър Николов. Целта на промените е да се разширят възможностите на програмата.

Кметът с предложение за участие на Бургас в пилотен проект на УНИЦЕФ

  • 20 Ян 2021
  • 148
Община Бургас ще участва като една от първите общини в реализиране на пилотен проект за тестване на "Гаранцията за детето" в България. Проектът е финансиран от Европейската комисия и ще се реализира в 4 европейски държави, сред които и България.

Предстои реставрация на най-старата къща в Бургас – Бракаловата

  • 20 Ян 2021
  • 114
Тази година предстои реставрация на най-старата къща в град Бургас, построена през 1872 г. Това е Бракаловата къща, в която е настанен от десетилетия Етнографският музей.