« януари 2023 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пощенски марки с гербовете на Бургас и Хасково ще пътуват по света

Цената на една марка е 2,30 лв., а тиражът е 7000 броя. Изданието се допълва от първодневен пощенски плик и специален пощенски печат. В серия от две пощенски марки, оформени в блок-лист с винетка и милезим, са представени гербовете на Бургас и Хасково, които са едни от най-красивите в хералдическата символика. Това е причината да избера тях - посочи авторът на проекта, художникът Ненко Атанасов. Той  е и инициатор и вносител на темата "Българска градска хералдика". Художникът обясни: “Освен, че е много красив, гербът на Бургас притежава ярките характеристики на една морска територия. Короната му е изобразена с валове, а не с типичните елементи на другите общини. Короната в герба на Хасково е точно от типа “зидова корона, така двата герба се съчетават много красиво, затова ги избрах за моя първи проект от поредицата” За първи път в серията се публикува визуален графичен стандарт за рангови корони на местни гербове съставен от Българското хералдическо и вексилоложко общество, с автори Димитър Попов (историк и хералдик) и Ненко Атанасов (художник). От Български пощи съобщиха, че на година се подбират от 50 до 100 теми, като една част от тях отпадат или влизат в календара за следващата година. Новите марки влизат в обръщение за изпращане на писма и пратки, но много от тиража ще бъде използван за колекциите на филателистите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Влез в „кухнята” на седмото изкуство с кино клас Бургас към София Филм Фест на брега’ 2023

  • 30 Ян 2023
  • 178
Ръководители и ментори на младите таланти ще бъдат режисьора Надежда Косева, Весела Данчева, Кирил Проданов, Христо Димитров – Хиндо, Елдора Трайкова, Момчил Божков, Слави Георгиев, Стефани Райчева, Ива Токмакчиева и Наталия Атанасова

Бургаски ученици от АЕГ „Гео Милев” представиха пиеса на китайски език

  • 30 Ян 2023
  • 150
С много вдъхновение и забавни репетиции десетокласниците от АЕГ „Гео Милев” в Бургас представиха пиесата „Легенда за чудовището Ниен“. Учениците зарадваха свои връстници и учители с изпълнение на древната легенда за митичното чудовище, полу-бик полу-лъв, което се страхува от червения цвят.

Германо-Българската индустриално-търговска камара отличи Професионалната гимназия по компютърно програмиране в Бургас

  • 30 Ян 2023
  • 158
Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) отличи Професионалната гимназия по компютърно програмиране и иновации – Бургас

Зорница София ще представи филма „Майка” в НХК- Бургас на 3 февруари

  • 27 Ян 2023
  • 704
Вдъхновен от истинска история, филмът на свой ред увлича зрителите с идеята, че всеки от нас може да промени света за по-добро.

Община Бургас започна изграждането на нова лодкостоянка в местността Ъгъла в кв. „Сарафово“

  • 27 Ян 2023
  • 657
Община Бургас продължава грижата си за местната рибарска общност. След успешно изградените три лодкостоянки, започна изграждането на нова в местността Ъгъла, кв. „Сарафово“.