« септември 2022 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Пощенски марки с гербовете на Бургас и Хасково ще пътуват по света

Цената на една марка е 2,30 лв., а тиражът е 7000 броя. Изданието се допълва от първодневен пощенски плик и специален пощенски печат. В серия от две пощенски марки, оформени в блок-лист с винетка и милезим, са представени гербовете на Бургас и Хасково, които са едни от най-красивите в хералдическата символика. Това е причината да избера тях - посочи авторът на проекта, художникът Ненко Атанасов. Той  е и инициатор и вносител на темата "Българска градска хералдика". Художникът обясни: “Освен, че е много красив, гербът на Бургас притежава ярките характеристики на една морска територия. Короната му е изобразена с валове, а не с типичните елементи на другите общини. Короната в герба на Хасково е точно от типа “зидова корона, така двата герба се съчетават много красиво, затова ги избрах за моя първи проект от поредицата” За първи път в серията се публикува визуален графичен стандарт за рангови корони на местни гербове съставен от Българското хералдическо и вексилоложко общество, с автори Димитър Попов (историк и хералдик) и Ненко Атанасов (художник). От Български пощи съобщиха, че на година се подбират от 50 до 100 теми, като една част от тях отпадат или влизат в календара за следващата година. Новите марки влизат в обръщение за изпращане на писма и пратки, но много от тиража ще бъде използван за колекциите на филателистите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За 11-ти пореден път - Национален фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“

  • 26 Сеп 2022
  • 121
Тази година за 11-ти пореден път ще се проведе Националният фестивал „Сребро в косите, песен в душите край морето на Бургас“, който е част от културния календар на Община Бургас.

Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”

  • 26 Сеп 2022
  • 102
Община Бургас ще бъде домакин на тридневния фестивал “Спорт срещу агресия”. Проектът се организира от фондация “Борис Христов“ в партньорство с Министерството на младежта и спорта, Община Бургас и с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г.

Бургас за пореден път ще участва в Европейската нощ на учените

  • 26 Сеп 2022
  • 112
За шестнадесети път Бургас ще стане част от Европейската нощ на учените, която тази година ще се проведе на 30 септември. Организатор на събитията в града отново е Университет "Проф. д-р Асен Златаров", в рамките на националния проект КТРИО.

С благотворителна велосипедна обиколка КОЦ – Бургас набира средства за онкоболни

  • 23 Сеп 2022
  • 598
"Покарай и помогни!“ е мотото на благотворителната инициатива на Комплексен онкологичен център - Бургас за събиране на средства, които ще се използват за закупуването на апаратура за лечение на онкоболни пациенти в Отделението по онкохирургия. Тя ще се проведе на 24 септември, събота.

Срещи и събития с големи артисти очакват Бургас от 5 до 8 октомври

  • 23 Сеп 2022
  • 454
Тази есен от 5 до 8 октомври (сряда до събота включително) Бургас, бургазлии и гостите на града ще се радват на цяла плеяда вълнуващи срещи с големи творци и тяхното изкуство. Те ще се случат в рамките на петото издание на Фестивал на изкуствата Порт Прим Арт Фест (ППАФ).