« август 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Данъчните ще следят ипотеките върху имотите

Данъчните ще следят както собствеността над имотите, така и учредените или заличени ипотеки върху тях. Те ще разбират веднага за прехвърлянето на вещни права върху недвижим имот, ще виждат новия собственик и дължимите данъци. Това предвижда проектонаредба за условията и реда за създаване и поддържане на информационните масиви на кадастъра, пусната за обществено обсъждане. В нея става ясно, че информационната система на кадастъра и Имотния регистър ще бъдат свързани автоматично със системите на голям кръг от държавни и общински служби. Една от тях е и Националната агенция по приходите (НАП), както и социалните служби. Последните ще могат да следят дали кандидатите за социално подпомагане притежават имот на територията на цялата страна. Предвидена е и връзка с Националния институт за недвижимо културно наследство, така че ще се следят директно сделките по прехвърляне на имоти - паметници на културата. Текстът предвижда служителите на другите ведомства да имат отдалечен достъп до информационната система на кадастъра. Например: общинските данъчни ще узнават веднага, когато има прехвърляне на вещни права върху недвижим имот, така че да задължат новия собственик с плащането на данък сгради и такса смет. Общинските служби по земеделие и регионалните дирекции по горите също ще узнават веднага за извършване на делба, прехвърляне на собственост, учредяване на вещни права и други разпоредителни сделки с гори и земи в горски територии, както и предоставяне на сканирани копия от вписаните актове при сделки със земи от горския фонд. Източник:Pariteni.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Меркел не иска американските войници да си тръгват

  • 04 Авг 2020
  • 69
Германският канцлер Ангела Меркел се противопоставя на американските планове за изтегляне на хиляди бойци на САЩ от Германия, заяви говорителка на правителството на брифинг в Берлин.

Антикризисни мерки за земеделските стопани

  • 04 Авг 2020
  • 68
Правителството ще подпомогне с близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя.

Доналд Тръмп се съгласи на сделка с TikTok

  • 04 Авг 2020
  • 63
Президентът Доналд Тръмп се съгласи да позволи на „Microsoft Corp“ да договори придобиването на популярното приложение TikTok, ако може да осигури сделка за 45 дни.

Поредна жена беше пребита до смърт

  • 04 Авг 2020
  • 73
Поредна жена стана жертва на мъжа си. Той я пребил за пореден път, този път до смърт.

Поредно нападение над медик

  • 04 Авг 2020
  • 76
Тридесет и шест годишна жена от силистренското село Правда е задържана заради нападение над медицински персонал в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР там.