15 км е вече опашката от тирове на "Дунав мост" при Русе

Километричното задръстване от тирове до ГКПП "Дунав мост" при Русе продължава и днес, съобщава БНТ. В момента колоната от тежкотоварни автомобили е около 15 км и няма изгледи тя да намалее, тъй като няма почти никакво движение. Припомняме, проблемите с трафика на граничния пункт продължават вече пети ден. Вчера отново се образува километрична опашка от камиони в посока Силистра. Жители на съседния град Мартен излязоха на протест срещу организацията на движението на тирове в района, което според тях създава предпоставки за катастрофи. Една от причините за затрудненото движение е отварянето на границите на Турция, Гърция и Румъния. Много от превозвачите се опитват бързо да наваксат загубите, които са претърпели по време на извънредното положение, което обаче натоварва трафика. Обстановката е усложнена допълнително и от факта, че Румъния е отворила само две трасета за транзитно преминаване през други страни. По този начина две места "Дунав мост" 1 и "Дунав мост" 2 се трупат камионите за транзитно преминаване и тези с дестинация Румъния. Много шофьори на леки автомобили се оплакват, че сутрин и особено вечер движението на пътя Русе-Силистра е кошмарно. По думи на кмета на Мартен Димо Тонев в последните няколко дни положението е нетърпимо. На практика около 10 000 души от град Мартен, село Агово и площадката на бившето тежко машиностроене живеят в изолация от Русе, тъй като постоянно пътят между Мартен и Русе е затворен заради колоната от тежкотоварни автомобили, които чакат на КПП. От областната управа увериха, че ще се опитат да намерят решение на проблема. Ще бъдат направени още буферни паркинги. Ще се работи и с другите области, като Плевен, Стара Загора и Велико Търново. Източник: БНТ

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 220
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 203
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 214
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 286
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 256
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.