Васил Божков публикува банкови извлечения за изтеглени 67 млн. лева

Обвиненият в 18 престъпления бизнесмен Васил Божков, който е в Дубай, и днес продължи с атаката срещу управляващите. Той публикува на Фейсбук страницата си банкови извлечения за изтеглени огромни суми, които твърди, че е дал на премиера и финансовия министър. И двамата вече категорично отрекоха това и го призоваха да докаже думите си. След като преди дни потърси онлайн подкрепа за нов политически проект "Българско лято", днес хазартният бос написа: "Вече сме повече от 100 000. Благодаря ви. #БъдетеЗдрави Вече втора седмица Прокуратурата бездейства след подадения от мен сигнал. Телефонът, адресът и местоположението ми са им предоставени, но все още никой не ме е потърсил за показания и за доказателства. Законът явно не важи за БМБ, VG и Менда, които трябва да бъдат отстранени от заеманите длъжности и задържани, за да не възпрепятстват разследването. #БъдетеСмели". Преди няколко дни главният прокурор Иван Гешев заяви, че сигналът на собственика на "Нове холдинг" е получен на имейла на прокуратурата, разпределен е на прокурор и ще бъде проверено дали в него има доказателства за престъпления. Днес обаче Божков написа още: "P.S. Това са извлеченията от личната ми сметка, които доказват изтеглените над 67 млн. лв. в брой (след платени данъци). Сумата, която съм предал на Владислав Иванов Горанов и Бойко Методиев Борисов, чрез посочени от него лица само за последните 3 години". След това той публикува няколко банкови извлечения, които показаните тегления, които започват от 2 май 2017 г. - на 80 000 лв., а последното е на 30 декември на 2019 г. - на 400 000 лв. Някои от сумите надхвърлят 1,5 млн. лв. Най-много пари Божков е изтеглил на 5.12.2019 г. и на 21.12.2017 г. - и двата пъти по 2,5 милиона лева. Тези извлечения обаче не доказват, че парите са дадени на премиера и финансовия министър. Същото беше и на 2 юни, когато бизнесменът публикува други 8 извлечения, които показваха тегления на обща стойност от 11 млн. лв. Тогава той попита риторично "Къде са парите?", но пак нямаше преки доказателства за връзка с управляващите. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 82
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 76
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 121
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 107
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 85
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.