« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Още по-строг контрол на КПП за дългия уикенд, проверяват за дрога и алкохол

Причините за пътуване извън градовете по време на предстоящите почивни дни са непроменени - по работа или за лечение. Разходка до вилата не е разрешена, така че такива шофьори ще бъдат връщани. Това стана ясно от пресконференция на представители на МВР в Министерски съвет по повод създадената организация и контрола през предстоящия дълъг уикенд. Като допълнителна мярка шофьорите, преминаващи през КПП-та, ще бъдат проверявани за употреба на алкохол и наркотици. На брифинга взеха участие началниците на отделите "Охранителна полиция" - комисар Веселин Младенов, "Пътна полиция" в ГДНП - комисар Звезделин Колев, комисар Радослав Стойнев - началник на отдел "Охранителна полиция", СДВР, и комисар Любомир Костадинов - заместник -началник на отдел "Пътна полиция", СДВР. По данните на вътрешното ведомство, само в София има изградени над 200 КПП-та. До момента са извършени 55 000 проверки на декларации, предадени от гражданите на контролно-пропускателните пунктове на областните градове и София. От тях малко над 3000 съдържат неверни данни - това са граждани, декларирали, че отиват на работа, но при проверка се е оказало, че те нямат трудов договор. За 466 пък е било установено, че са безработни. Образувани са около 200 досъдебни производства за декларирани неверни данни по КПП-тата. При контрола по спазването на противоепидемичните мерки пък са съставени 19 262 акта, от които 14 000 са за неносене на маски. Само вчера в София са съставени 105 акта на излязли без маска. "В София пътният поток е голям. На ден през КПП-тата влизат около 30 000 коли. Така че усилията ще бъдат насочени там. Искам да предупредя гражданите, че ще бъдат разположени допълнителни екипи за проверки заради употребата на алкохол и наркотици. По отношение на мотористите ще има специални екипи, тъй като вече има гонки по определени булеварди", заяви комисар Любомир Костадинов. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината започна мащабно почистване на речни корита

  • 01 Юни 2020
  • 84
Община Бургас започна мащабна акция за почистването на речни корита, дерета и отводнителни канали, които се намират на територията на кварталите на града и съставните селища.

Общината търси кадри за новите си социални услуги

  • 01 Юни 2020
  • 65
Мащабните ремонти дейности в най-новите социални центрове вървят с пълна сила и са пред завършване. Затова Община Бургас започва да търси специалисти за Центъра за обществена подкрепа на улица "Филип Кутев" и др.

Три хотела в Слънчев бряг вече работят и посрещат български туристи

  • 29 Май 2020
  • 542
Ръководството на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и изпълнителен директор „Слънчев бряг“ АД, обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред подготовката на туристически сезон 2020 в най-големия комплекс по българското Черноморие.

Започват проверки в търговските вериги за българска стока

  • 29 Май 2020
  • 438
От днес започват проверки в търговските вериги дали има специално място за продажба на български стоки. Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева във връзка с новия Закон за храните.

Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

  • 29 Май 2020
  • 426
Новият закон за храните е част от един общ пакет, който разработи Министерството на земеделието в продължение на 6 години. По отношение на рекламата се въвежда забрана на използването на деца в реклама на ГМО-продукти, както и продукти, които са забранени и неподходящи за деца.