Още по-строг контрол на КПП за дългия уикенд, проверяват за дрога и алкохол

Причините за пътуване извън градовете по време на предстоящите почивни дни са непроменени - по работа или за лечение. Разходка до вилата не е разрешена, така че такива шофьори ще бъдат връщани. Това стана ясно от пресконференция на представители на МВР в Министерски съвет по повод създадената организация и контрола през предстоящия дълъг уикенд. Като допълнителна мярка шофьорите, преминаващи през КПП-та, ще бъдат проверявани за употреба на алкохол и наркотици. На брифинга взеха участие началниците на отделите "Охранителна полиция" - комисар Веселин Младенов, "Пътна полиция" в ГДНП - комисар Звезделин Колев, комисар Радослав Стойнев - началник на отдел "Охранителна полиция", СДВР, и комисар Любомир Костадинов - заместник -началник на отдел "Пътна полиция", СДВР. По данните на вътрешното ведомство, само в София има изградени над 200 КПП-та. До момента са извършени 55 000 проверки на декларации, предадени от гражданите на контролно-пропускателните пунктове на областните градове и София. От тях малко над 3000 съдържат неверни данни - това са граждани, декларирали, че отиват на работа, но при проверка се е оказало, че те нямат трудов договор. За 466 пък е било установено, че са безработни. Образувани са около 200 досъдебни производства за декларирани неверни данни по КПП-тата. При контрола по спазването на противоепидемичните мерки пък са съставени 19 262 акта, от които 14 000 са за неносене на маски. Само вчера в София са съставени 105 акта на излязли без маска. "В София пътният поток е голям. На ден през КПП-тата влизат около 30 000 коли. Така че усилията ще бъдат насочени там. Искам да предупредя гражданите, че ще бъдат разположени допълнителни екипи за проверки заради употребата на алкохол и наркотици. По отношение на мотористите ще има специални екипи, тъй като вече има гонки по определени булеварди", заяви комисар Любомир Костадинов. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 121
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 132
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 114
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 152
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 106
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.