« юни 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Срокът за плащане на сметките за ток се удължава от 20 до 30 дни

Финансовата система на енергетиката е стабилна и в резултат на това с моя заповед от днес, срокът за плащане на сметките от битови потребители се удължава от 20 на 30 дни. Това заяви на брифинг пред журналисти министърът на енергетиката Теменужка Петкова. Тя припомни, че от началото на извънредното положение срокът за плащане на битовите сметки беше удължен от 10 на 20 дни. Анализът е показал, че приблизително 70 процента от сметките на битовите потребители са платени в рамките на срока, без да е налице забавяне. От тях 26 процента са плащанията, които хората са направили в рамките в удвоения срок. "Това показва, че тази мярка наистина работи и дава ефект", изтъкна Петкова. И добави, че за този период са подписани над 10 700 индивидуални споразумения с битови потребители, които са свързани с разсрочвания на техни плащания. Всичките електроразпределителни предприятия на база на тази събираемост на сметките на битовите потребители са извършвали почти на 100 процента всички свои плащания към Националната електрическа компания (НЕК), която от своя страна е разплатила своите задължения към производителите на електрическа енергия, каза още министърът. По думите й финансовата система на енергетиката е стабилна. Битови потребители, на които е спряно захранването с електроенергия поради неплащане, няма, категорична бе Петкова. "Благодаря на хората, които са коректни в този моменти на колегите от електроразпраделителните предприятия, които проявяват необходимото разбиране, необходимата гъвкавост и по отношение на възможностите за плащане и по отношение на сроковете, свързани с тези удължени периоди за разсрочване на вземанията на клиентите", каза още Петкова. "Основната ни задача в този момент е да се запази животът и здравето на хората. Продължават много сериозно да се спазват всички мерки и указания, които Националния оперативен щаб дава по отношение на центровете за обслужване на клиенти и на газоразпределителните дружества от гледна точка на хигиенни изисквания, от гледна точка на изисквания за дистанция. Всички центрове са снабдени с необходимите предпазни средства, така че хората трябва да бъдат спокойни, че тяхното здраве и безопасността им е гарантирана. Аз бих си позволила да призова да се възползваме от възможностите, които дават и електроразпределителните предприятия, топлофикационните и газопразпределителните дружества и да се търси възоможност за безкасови плащания", изтъкна Петкова. Тя увери, че НЕК, на база мерките на правителството и направеното през годините, стабилизира своето финансово състояние и към настоящия момент бележи положителен резултат от 13 млн. лева. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Общината започна мащабно почистване на речни корита

  • 01 Юни 2020
  • 77
Община Бургас започна мащабна акция за почистването на речни корита, дерета и отводнителни канали, които се намират на територията на кварталите на града и съставните селища.

Общината търси кадри за новите си социални услуги

  • 01 Юни 2020
  • 59
Мащабните ремонти дейности в най-новите социални центрове вървят с пълна сила и са пред завършване. Затова Община Бургас започва да търси специалисти за Центъра за обществена подкрепа на улица "Филип Кутев" и др.

Три хотела в Слънчев бряг вече работят и посрещат български туристи

  • 29 Май 2020
  • 537
Ръководството на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и изпълнителен директор „Слънчев бряг“ АД, обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред подготовката на туристически сезон 2020 в най-големия комплекс по българското Черноморие.

Започват проверки в търговските вериги за българска стока

  • 29 Май 2020
  • 432
От днес започват проверки в търговските вериги дали има специално място за продажба на български стоки. Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева във връзка с новия Закон за храните.

Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

  • 29 Май 2020
  • 421
Новият закон за храните е част от един общ пакет, който разработи Министерството на земеделието в продължение на 6 години. По отношение на рекламата се въвежда забрана на използването на деца в реклама на ГМО-продукти, както и продукти, които са забранени и неподходящи за деца.