Жълт код за силни ветрове, но дъждовно и меко, идната седмица до 23 градуса

Днес облачността ще бъде значителна, с временни разкъсвания. В Дунавската равнина ще духа умерен и временно силен западен вятър. В тази връзка НИМХ е обявил жълт код, заради опасността от силен вятър в по-голямата част на страната, с изключение на София, Перник и югоизточните области. Дъжд ще превалява до ранните следобедни часове в северните райони и около Стара планина, а след обяд - и на места в южните части на страната. Топло за средата на февруари, с температури от 8 до 14 градуса, все още малко по-ниски в Лудогорието. През нощта ще бъде облачно. Ще духа слаб, в Дунавската равнина до умерен западен вятър. Слаби превалявания от дъжд, по високите места - от мокър сняг, се очакват над централните западни райони. Температурите ще бъдат от около нула до плюс 5 градуса. През деня утре, сряда, ще остане със значителна облачност. Слаб дъжд ще превали на места в южните райони, а сняг - в Рило-Родопската област. В Дунавската равнина ще остане ветровито. Дневните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса. В четвъртък температурите ще бъдат малко по-ниски, минимални от минус 3 до плюс два и дневни от 6 до 11 градуса. На места в низините сутрин ще има мъгли. Вятърът ще бъде слаб от изток и югоизток. В петък ще бъде облачно. В западните и централни райони ще превали дъжд, в планините - сняг. Дневните температури ще бъдат от 5 до 12 градуса, малко по-ниски в крайните северозападни райони. В събота и неделя облачността ще бъде променлива, през първия ден на изток - все още значителна а в неделя, намаляваща до слънчево време. В низините и котловините, обаче, е възможно все още преди обяд да се задържат мъгли и ниски облаци. Почти без валежи. Минималните температури ще бъдат от минус 2 до плюс 3, а дневните - от 6 до 11, 12 градуса. Според предварителните очаквания, в понеделник и вторник следващата седмица температурите ще се повишат чувствително и през втория ден ще достигнат 18 до около 21, 22 градуса. повече подробности очаквайте в прогнозите ни през следващите дни. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 158
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 151
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 153
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 142
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 146
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.