« февруари 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Сняг, дъжд и силен вятър, жълт код за цялата страна

Днес ще бъде облачно. Под влияние на преминаващ през страната ни циклон, почти навсякъде ще паднат сериозни валежи, днес - в низините предимно от дъжд, а привечер и през нощта - и от сняг. За днес НИМХ е издал предупреждение - жълт код за силен вятър и валежи от сняг и дъжд за цялата страна. Температурите след обяд в страната ще бъдат от 4 до 9 градуса, по-ниски по високите западни полета - до 1-2. След временно отслабване на преваляванията преди обяд в Северна България, в следобедните часове валежите ще се усилят и ще са повсеместни. В ранния следобед в низините те ще бъдат предимно от дъжд, но по-късно постепенно от запад на изток ще преминават в сняг и ще продължат през цялата нощ, а в централните и източни райони на много места - и утре преди обяд. През нощта сняг ще вали над почти цялата страна, като по-слаби ще бъдат преваляванията над Северозападна България, а в крайните източни райони ще преминат в сняг по-късно около и след полунощ. Ще се образува снежна покривка, най-съществена в Североизточна България - Лудогорието и Добруджа, но такава ще има и в Предбалкана. Снежна покривка ще има и по високите западни полета, включително в София. В Североизточна България ще духа силен североизточен вятър, ще се образуват преспи и навявания. По-малко сняг ще има в ниските части на Тракия и по западното поречие на река Дунав. Ще се установи студено време, с температури, близки до обичайните за февруари. Минималните ще бъдат от минус 5 до нула градуса, а дневните - от минус 2 до плюс 4, в северозападните райони - до 5-6. Студено ще остане времето до края на седмицата, а от понеделник започва повишение на температурите. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Раздаването на храни от БЧК продължава до края на февруари

  • 18 Фев 2020
  • 171
Български Червен кръст-Бургас продължава раздаването на хранителни продукти на бенефициенти по програма „Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти –план 2018” с краен срок до 28 февруари.

НАП разясниха пред бизнеса промените в данъчните и осигурителни закони

  • 18 Фев 2020
  • 148
Измененията и допълненията в данъчно-осигурителното законодателство в сила от първи януари 2020 г. бяха разяснени на семинар в Бургас от методолози на дирекция „Обжалване и данъчно-осигурителна практика“ в Националната агенция за приходите.

Забраната за частните лотарии влиза в сила

  • 18 Фев 2020
  • 138
Държавен вестник обнародва промените в Закона за хазарта, с които се слага край на частните лотарии. Законът бе приет на второ четене от парламента на 7 февруари.

Шеф Манчев ще оценява участниците в кулинарно състезание в ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров" в събота

  • 18 Фев 2020
  • 134
На 22 февруари 2020 г. в гр. Бургас ще се проведе кулинарното състезание "Ти си ШЕФ-ът", в което ще се включат деца от социални услуги и деца от Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров".

Удължават на 72 часа срока за отстраняване на технически проблем преди блокиране на фискално устройство

  • 17 Фев 2020
  • 312
На 72 часа, вместо сегашните 24 часа, да бъде удължен срокът преди блокиране на фискалните устройства в търговските обекти при възникнал технически проблем. За това бе постигнато съгласие на работна среща.