Акция срещу кабелни оператори в Бургас и Айтос

Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас и Районна прокуратура – Айтос се провеждат специализирани операции, по време на които се проверяват офиси на търговски дружества, за които са налице данни за извършени данъчни и престъпления срещу интелектуалната собственост Под надзора и ръководството на Окръжна прокуратура – Бургас се провежда специализирана операция. Тя е по повод досъдебно производство, което е образувано след постъпили материали за извършени престъпления по чл.172а, ал.1, вр. чл.26, ал.1 (престъпление против интелектуалната собственост) и по чл.255, ал.1, т.2, 3 и 6, вр. чл.26, ал.1 от НК (престъпление против данъчната система). По време на операцията се извършват претърсвания в няколко помещения, ползвани от търговско дружество, с оглед налични данни за разпространение на обекти на авторско и сродни права (най-вече телевизионно съдържание), без съгласие на правоносителите. Проверяват се и абонатите на дружеството, с оглед основателни предположения за укриване на част от тях, в резултат на което се ощетява фискът. Иззета е относима към предмета на доказване документация, както и техника. Успоредно с операцията в Бургас се провежда такава и в град Айтос. Тя е под надзора и ръководството на Районната прокуратура в града. Поводът за нея е образувано досъдебно производство по чл.172а, ал.1 от НК (престъпление против интелектуалната собственост). По време на операцията се извършват претърсвания в помещения, ползвани от търговско дружество, находящи се в град Айтос и село Руен, обл.Бургас. Претърсванията са с оглед налични данни, че са нарушени правата върху обекти на авторско право и сродните му права (телевизионни програми). От помещенията е иззета документация и техника, относими към предмета на доказване. И двете операции се провеждат от служители на ГДБОП - МВР, съвместно с органите на НАП и КРС. Работата по досъдебните производства продължава.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 154
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 146
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 145
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 137
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 143
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.