« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Румен Радев свали доверие от правителството

Президентът Румен Радев обяви, че снема доверие от правителството. На извънреден брифинг днес той отправи нови критики към управлението, което "не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество". "Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество", обяви президентът. Той призова народа да се обедини зад изразената позиция: "Скъпи сънародници, днес деленето не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени бълагари. В борбата за отстояването на нашите права аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна европейска страна, в която гражданите не се страхуват от репресиите, а се оповават на закона и морала. Да се обединим за справедливостта и държавността за доброто на България." Аргументите си Румен Радев изброи в началото на изказването: Свидетели сме на остра криза в управлението на всички нива. Липса на воля за реформи и борба с корупцията, методично погазване на закона и морала доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции, без аналог в историята на българския преход. Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност. Разследвания на чужди медии и институции осветлиха горенето на чужди отпадъци, което трови природата. България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизмеснени с държавни протекции. Кабинетът тихо прокарва реформа на валутния борд. Законодателството се превърща в заложник на лобистки интереси. Търгува се дори с национален суверинитет в името на личното политическо оцеляване. Институции, призвани да бъдат независими, погазват показно закона, превръщайки се в инструмент на властта. На лице е организирано настъпление срещу гражданските свободи. Това правителсвто и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация. На всичко това трябва да се сложи край. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 129
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 145
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 128
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 156
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 134
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.