Дъжд и сняг утре, близо 20 градуса в началото на февруари

Времето отново се разваля, но само за няколко дни, когато зимата отново ще ни изненада с високи температури. През нощта облачността ще бъде значителна, предимно средна и висока. Ще духа слаб вятър от югозапад, а температурите ще бъдат от 1-2 до около 7 градуса над нулата. В сряда сутринта вятърът ще се ориентира от запад и ще се усили. От северозапад през страната ще премине атмосферен фронт и по него ще превали, предимно дъжд. През деня дъжд ще превали и в останалата част от страната, но преваляванията ще бъдат краткотрайни и от запад на изток бързо ще спират почти навсякъде, освен в крайните южни и югозападни райони, където все още ще превалява слабо. Дневните температури утре ще бъдат от 5 до 11 градуса. В четвъртък ще бъде ветровито, с умерен, в Дунавската равнина - временно силен северозападен вятър. Минималните температури ще са от около минус 2 на запад и югозапад до плюс 3-4 в местата със умерен вятър. В южната половина на страната до обяд ще превалява дъжд. По високите полета на Западна България, както и в Софийско, валежите ще бъдат от сняг, но съществена и трайна снежна покривка няма да се образува. След обяд в четвъртък валежите от запад ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. Максималните температури ще са от 3 до 9 градуса. В петък и до края на седмицата отново ще се затопли чувствително, като дневните температури ще бъдат от около 9, 10 до 15-16 градуса. Най-високи ще бъдат те в събота, първия ден на февруари, когато на места ще доближат 20 градуса. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 242
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 222
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 231
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 289
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 259
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.