« януари 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Все по-малко българи искат да станат приемни родители

Все по-малко българи искат да станат приемни родители, а в 500 приемни семейства няма настанени деца. Това показват данните на Националната асоциация за приемна грижа. Като основни причини за намалелия интерес е липсата на социална сигурност на приемните родители и влошените обществените нагласи срещу приемната грижа. По данни на Агенцията за социално подпомагане за периода януари - ноември 2019 година 203 - ма са заличените от регистрите приемни родители. Огромен процент от отписаните са посочили лични причини - влошено здравословно състояние, напускане на страната или смяна на местожителството, както и промяна на професионалните интереси. В същото време данните сочат, че най-много деца, които са били в приемна грижа, биват осиновени - половината в страната, половината в чужбина, като в чужбина се осиновяват основно българчета с увреждания. От друга страна, малка част от изведените от приемни семейства деца, са върнати в родните им семейства, или са настанени при близки и роднини.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Антимафиоти с нов удар срещу кабелните пирати

  • 22 Ян 2020
  • 44
Антимафиоти нанесоха удар срещу кабелните пирати. След разследване е установено нерегламентирано разпространение на редица телевизионни програми без необходимото по закон съгласие на провоносителите. Акцията е извършена под ръководството на Районна прокуратура - Кърджали.

Прокуратурата влезе в Комисията по хазарта

  • 22 Ян 2020
  • 68
Акция на прокуратурата се провежда в Държавната комисия по хазарта. Все още не е ясно какъв е поводът за операцията, съобщава Нова телевизия. Автомобили на полицията и държавното обвинение се пред сградата на комисията.

До 1200 лв. от държавата за българин, който се върне да работи у нас

  • 22 Ян 2020
  • 67
От 1 април ще стане възможно да се кандидатства за допълнителни финансови пакети за хора с висше образование, които искат да се реализират професионално в България. Това съобщи заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова.

Експерт: Цената на тока може да скочи заради проблемите с водата

  • 22 Ян 2020
  • 81
Ако проблемите с водата продължат, цената на тока може сериозно да скочи, предупреди експертът по управление на околната среда Боян Рашев по БНР.

Общината предвижда нова обслужваща улица и двете кръстовища при входа на „Меден рудник“ да станат кръгови

  • 22 Ян 2020
  • 83
Община Бургас изготвя подробен план и инвестиционни проекти за изграждане на нова обслужваща улица и превръщане на двете светофарно регулирани кръстовища при входа на "Меден рудник" в кръгови.