« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Зимата започва: първи сняг и до минус 7 градуса

Първият ден декември - първият ден на климатичната зима започна с отрицателни температури на много места в страната. Утре предстои още едно нахлуване на студен въздух, при което на много места ще превали и сняг. Днес от запад облачността, отначало висока и средна, ще се увеличава и до края на деня над почти цялата страна ще бъде значителна. Максималните температури ще бъдат близки до обичайните за началото на декември - от 4 до 9 градуса. В източните райони и в планините ще се появи южен вятър. Привечер вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще започне да се усилва. С него ще започне да нахлува студен въздух. В края на нощта и ранните утринни часове от север ще започнат превалявания, в Северозападна България и високите полета на Западна, включително в Софийско - предимно от сняг, а в източните части на Дунавската равнина - отначало от дъжд. но и там до обяд дъждът ще преминава в сняг. В ранния следобед сняг ще вали в Софийско и останалите райони на Централна Западна България и в източната част на Дунавската равнина. В София, Предбалкана и Лудогорието ще се образува снежна покривка от няколко сантиметра, повече - по по-високите места. Температурите ще останат без дневен ход, т.е сутрешните няма да се различават съществено от тези след обяд и ще бъдат от около нулата до 5-6 градуса. Ще духа слаб западен, а в източните райони - северен вятър. След обяд преваляванията ще обхванат и южните райони, но от север ще спират. На юг отначало в ниските места ще вали дъжд, но валежите и там ще преминат в сняг. Около полунощ срещу сряда валежите ще спрат навсякъде. В сряда сутрин на места ще бъде доста студено: по високите западни полета, включително в ниските места на Софийско, където ще има и снежна покривка, минималните температури ще паднат до около минус 6 градуса. През деня облачността ще бъде променлива, а температурите ще са от около нула до 5-6 градуса. В четвъртък ще остане студено, особено сутрин, с температура от около минус 7 до минус 1 градуса и дневни - от 1 до 5-6 градуса. В планините ще бъде слънчево, а в низините и котловините ще има сутрешни мъгли. В петък минималните температури ще се повишат слабо и ще бъдат от около минус 3 до плюс 1-2 градуса. През деня максималните стойности ще бъдат от 3 до 8 градуса, но в много райони ще се задържат мъгли и ниски облаци и ще остава малко по-студено. Според предварителните прогнози, в събота ще се появи западен вятър и мъглите в голяма част от Дунавската равнина ще се разсеят. В западните и югозападни райони на места ще превали слаб дъжд. Температурите ще се повишат и минималните ще са около и над нулата, а дневните - от 5 до 10-12 градуса. Без съществена промяна ще остане и времето в неделя. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 111
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 135
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 144
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 162
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 136
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение