Кортежът на Цвета Караянчева катастрофира, тя и още двама са ранени

Кола на НСО, в която е пътувала председателката на Народното събрание Цвета Караянчева, е претърпяла пътен инцидент днес на пътя Шумен-Силистра, съобщиха пред БТА от пресцентъра на парламента. От институцията първоначално заявиха, че самата Караянчева не е пострадала. По-късно обаче уточниха, че тя е със счупена ключица. По информация на местни медии Караянчева е била транспортирана в болницата в Шумен, а след първоначалната медицинска помощ е качена на хеликоптер, който да я превози до София. Междувременно от пресцентъра на МВР съобщиха за пътен инцидент на същия път, без да уточнят, че става дума за автомобила на шефката на парламента. Според официалната информация трима души са пострадали при катастрофата. Сигналът е подаден малко след 10.30 часа днес. По първоначални данни, на около 150 м след разклона за село Върбак, 31-годишната водачка на "Ауди А4" на ляв завой навлязла в опесъчен участък, загубила контрол над колата и се ударила в насрещно движещ се лек автомобил. Водачите са изпробвани за алкохол, пробите са отрицателни. Работата по изясняване на причините за пътния инцидент продължава, се казва още в официалното съобщение. По неофициална информация шофьорът на НСО видял какво се случва и успял с маневра да завърти колата така, че ударът да е встрани, а не челно, съобщи "24 часа". Според "24shumen" в другия автомобил са пътували мъж, жена и дете. Очаква се МВР и НСО да дадат повече информация по случая по-късно. Вчера Цвета Караянчева беше в Силистра, където празнуваха празника на града. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 103
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 93
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 90
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 100
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 58
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.