Диана Ковачева полага клетва като омбудсман

Очаква се заместник-омбудсманът Диана Ковачева да положи клетва като обществен защитник след подадената оставка на Мая Манолова, която се кандидатира за кмет на София. Това става съгласно закона, който предвижда след предсрочно прекратени правомощия на омбудсмана поста да се заеме от неговия заместник. Ковачева ще изпълнява длъжността до избора на нов омбудсман. Ковачева беше министър на правосъдието в първото правителство на Бойко Борисов от ноември 2011 година до март 2013-а. Министър-председателят я номинира за поста на мястото на избраната за вицепрезидент Маргарита Попова. През януари 2016 година, Ковачева е избрана за заместник-омбудсман. Тя е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършила е право в Софийския университет „Свети Климент Охридски“. Доцент е по международно право и международни отношения. През 2002 година става изпълнителен директор на българския клон на международната неправителствена организация "Прозрачност без граници". Работила е за кратко и в международноправната секция на Института за правни науки към БАН (2000 – 2001) и в Дирекцията за международно сътрудничество на Министерство на правосъдието. БНР

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 348
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 321
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 329
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 320
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 285
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.