« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Бразилия е "отворена" за чужда помощ за пожарите

Бразилия заяви вчера, че е готова да приеме чуждестранна помощ в борбата срещу пожарите в Амазония, но само ако тя определя как ще бъдат харчени средствата, предаде Ройтерс. Вчера президентът Болсонаро заяви, че иска френският му колега Еманюел Макрон да оттегли отправените "обиди" към него. "Бразилското правителство, чрез своя президент, е отворено към получаването на финансова подкрепа от организации или отделни страни. С тези пари, когато влязат в страната, ще се разпорежда само бразилският народ", заяви президентският говорител Рего Барос. Той добави, че бразилският суверенитет не подлежи на преговори и, по думите му Бразилия, не е против диалога с Франция. Изявлението на говорителя бе направено, след като губернаторите на щатите от бразилска Амазония заявиха пред президента Жаир Болсонаро, че парите им трябват, за да се борят с горските пожари в най-голямата тропическа дъждовна гора в света. Това е и очевиден опит за успокояване на публичния скандал между президентите на Бразилия и Франция, отбелязва Ройтерс. Отделно, дипломатически източник в столицата Бразилия заяви, че бразилското правителство е приело 10 млн. лири от Великобритания за борба с пожарите. Засега пресслужбата на Болсонаро не е открита за коментар на информацията. По-рано вчера Болсонаро заяви, че иска френският президент Еманюел Макрон да оттегли отправените "обиди" към него, преди да обмисли дали да приеме предложението за помощ от страните от Г-7 на стойност 20 милиона долара. (БТА) http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 316
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 396
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 290
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 376
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 326
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.