« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Шестте банки издържаха стрес тестовете на ЕЦБ

Резултатите от стрес тестовете в шест български банки, проведени от Европейската централна банка, ще бъдат оповестени късно вечерта на 26 юли. Цялостната оценка се състоеше от преглед на качеството на активите на Уникредит Булбанк, Банка ДСК, ОББ, Първа инвестиционна банка, Централна кооперативна банка и Инвестбанк. БНБ обяви вчера, че оценките на ЕЦБ потвърждават устойчивостта на банковата система. "Резултатите от оценката на ЕЦБ съответстват на резултатите от прегледа на активите и стрес теста, извършени от БНБ през 2016 г., и на оценките на банковия надзор след това, отчитайки изминалия период и промените в методологията с влизането в сила на счетоводния стандарт МСФО 9. Резултатите показват устойчивостта на българския банков сектор като цяло", съобщиха от БНБ. Оценката на качеството на активите и стрес тестовете на банките се проведоха от Европейската централна банка във връзка с намерението страната ни да влезе в тясно сътрудничество с единния банков механизъм. Това е условие, поставено пред България, за да влезе във валутно-курсовия механизъм ERM II, известен като "чакалнята за еврозоната". БНБ заяви, че одобрява резултатите от цялостната оценка и ще предприеме "последващи действия, свързани с по-нататъшно укрепване на капиталовата позиция на банките", в строго съответствие с нейния мандат и съответната регулаторна рамка. dnes.bg Националната банка е извършила оценка спрямо изискванията на чл. 92 на Регламент (ЕС) №575/2013 на Европейския парламент и на Съвета (за капиталовите изисквания - б.р.). Резултатите от оценката на БНБ потвърждават, че всяка от шестте банки изпълнява изискванията на този регламент.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 4
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.

ВАРНА БЕ ДОМАКИН НА СЪСТЕЗАНИЯТА ЗА МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА, ФРИЗЬОРИ И ГРИМЬОРИ

  • 19 Апр 2024
  • 27
За поредна година МОН организира състезания за излъчване на млади таланти в модата и фризьорството, като този път домакин на пъстрото събитие беше Варна.

В Сливен се провежда кампания в училищата „Чуй ме! Нито един повече!“

  • 19 Апр 2024
  • 86
Кампанията „Чуй ме! Нито един повече!“ на Младежки дом Сливен и над седемдесет младежки и културни организации в Сливен, под егидата на кмета Стефан Радев, вече набра скорост и постига завидни резултати.

ЕЛЕКТРИЧЕСКИ АВТОБУСИ ЩЕ ПРЕВОЗВАТ УЧЕНИЦИ

  • 19 Апр 2024
  • 89
За първи път Министерството на образованието и науката предвижда закупуването на електрически училищни автобуси.