« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Иван Гешев за атаката на НАП: Фирмата, в която работи Кристиян, се занимава с киберрекет

Отначало за атаката срещу НАП разследването започна срещу лицето, което знаете - Кристиян. В момента за нас е ясно, че този обвиняем е просто оръдие. Разследването и основната версия, по която се работи е, че фирмата, в която той работи, се занимава с киберрекет, с удряне на фирми и търговски дружества. Дали цялата фирма или части от нея, това е водещата версия, по която се работи в момента. Това заяви зам.-главният прокурор Иван Гешев в "Сутрешния блок" на БНТ. "Тези компютри, които бяха иззети от това лице, са криптирани. Криптирани с тежък софтуер. Твърди се, че той може да бъде разкриптиран в рамките на десетилетие и то при използване на съвременни суперкомпютри. Благодарение на български специалисти - единият служебен компютър беше отворен в рамките на 10 дни. Така че ние знаем, макар и една милионна от части от това, което се съдържа в него, но то е потресаващо", каза още Гешев. "Неслучайно хората и собствениците на тази фирма не искаха да предоставят съответните ключове за отваряне на тези компютри и разкриптиране", допълни Гешев. Нямам асансьор, който да стига до хола ми. Няма от какво да се притеснявам, няма от какво да се срамувам, коментира Гешев номинацията си за главен прокурор. Номинацията от всичките 11 члена на ВСС означава огромно доверие към мен и аз нямам право да излъжа това доверие. Срещу него стои отговорност, а аз не съм човек, който бяга от битки и отговорност. Залогът тук е много голям - оцеляването на всякакви олигарси, мутри, срещу които ние водим дела, обясни Гешев. Той обясни, че е приел номинацията за главен прокурор, защото не може да позволи да отиде на вятъра труда на колегите му до този момент. Искам прокуратурата, отворена към проблемите и болките на хората, заяви Гешев. Той очаква срещу него да се формира кръг от олигарсите на прехода, "които са в ареста или предстои да влязат в ареста". Гешев подчерта, че не се притеснява от калта, която ще се изсипе върху него и допълни, че разполага с ипотекирано жилище в квартал "Волуяк", а жена му - с таван до Софийски централен затвор. Източници: БНТ, "24 часа", "Епицентър" http://glasove.com/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 329
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 416
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 304
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 393
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 339
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.