Спират ремонтите по "Тракия" през лятото, две тапи ще има по "Хемус"

Ремонтите, които се извършват в момента по магистрала "Тракия", трябва да приключат до края на юни. Това съобщи по време на брифинг Иван Досев - директор на Дирекция "Поддържане на пътната инфраструктура" в АПИ, предаде БТА. По АМ "Хемус" два от ремонтите ще продължат през целия летен сезон. Те са при 19 км с. Потоп, както и тръбата на тунел "Витиня". От АПИ и Пътна полиция отбелязаха, че се очаква много засилен трафик през летния сезон. Направена е организация на движението за спиране на тежкия трафик. Глобите за водачи на тежкотоварни автомобили са в размер на 300 лв., както и временно отнемане на свидетелството на управление на автомобила. От АПИ заявиха, че ако гражданин иска да сигнализира за ТИР, нарушаващ забраната, трябва да позвъни на дежурния телефон в агенцията или на 112. Организацията на движение през летните месеци ще включва реверсивно движение. То ще се приложи при 19 км на "Хемус" и на "Тракия" от 13 до 15 км и при 20 км. Това означава, че ще се отварят две ленти за трафик от София в края на седмицата, до събота, като после те ще се обръщат за прибиращите се обратно. Главен инспектор Калоян Драганов от ГДНП коментира, че служителите на Пътна полиция ще подпомагат водачите на тежкотоварните превозни средства и ще ги насочват към местата за спиране, където да изчакат забраната за движение да изтече. Той допълни, че по граничните пунктове на чуждестранните водачи ще се раздават листовки, които са на над 10 езика, на тях ще са обозначени освен ограниченията и глобите за нарушения. По темата за огражденията на автомагистралите Радослав Влахов - член на УС на АПИ, коментира, че проверки се извършват постоянно. Той посочи, че има заповед до края на седмицата да се направи обход на огражденията и да се отстранят малките проблеми, а следващата седмица по-големите. dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 345
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 318
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 327
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 319
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 284
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.