Тестът на тол системата тръгва от 16 август

 Тестът на тол системата тръгва от 16 август България Снимка: Правителствена пресслужба
Тестове на тол системата в реално време започват от 16 август и ще продължат 3 месеца. Така всъщност се отлага въвеждането й за този период. За целта превозвачите ще монтират бордови устройства на всички свои автомобили, за да се види картината на трафика на тежкотоварни превозни средства. "Ако е необходимо, ще направим промяна, за да регулираме този 3-месечен период и законово", съобщи регионалният министър Петя Аврамова. След края на май тя ще свика Обществения консултативен съвет, на който МРРБ ще предложи тол тарифите и обхвата на тол системата в България. "Имаме изготвени нови тарифни предложения за използването на тол таксата, които ще предложим на превозваческия бранш", обяви още Аврамова след разговора в МС. На срещата всички се обединили, че тол система трябва да се въведе и че пътищата ни имат нужда от повече средства за ремонт от събираните с винетната система към 370 млн. лв. Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев заяви, че за бранша е важно да се направят реални тестове, от които да се види истинското състояние на трафика. dnes.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 268
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 236
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

  • 22 Апр 2024
  • 230
ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

  • 22 Апр 2024
  • 247
Тематичните дни на Община Бургас и детските градини, свързани с подготовката и честването на най-значимия християнски празник - Възкресение Христово, стартират тази година от 22 до 26 април под мотото „Над зелената дъбрава пак Великден се задава“.

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

  • 22 Апр 2024
  • 238
На кратка церемония в присъствието на служителите на администрацията проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител на област Бургас, съгласно Решение № 284 на Министерски съвет.