Разочарованият Валери Симеонов повдигна въпроса за оставка на кабинета

Когато масово принуждаваш членове от ръководството на твоята партия да подават оставки, в крайна сметка неизбежно възниква въпросът и за твоята оставка. Защото това означава, че тази партия няма право да управлява и да участва в управлението на държавата. Така лидерът на НФСБ и депутат от ПГ"Обединени патриоти" Валери Симеонов коментира подадените в последните дни и приети от премиера оставки и аргумента, че това е моралът и стандартите в ГЕРБ. Самият бивш вицепремиер в третия кабинет "Борисов" и депутатите от НФСБ гласуваха против оставката на Делян Добрев, защото, по думите на Симеонов, той е кадърен човек, отговорен, изключителен специалист в енергетиката и икономиката. Всеки има предел на поносимост и търпимост, освен помиярите, добави той, цитиран от БТА. Симеонов смята, че се прекалява с кампанията по разчистване на кадърни хора. Донякъде, няколко оставки -да, но хора, които поради някаква причина са принуждавани да си подават оставките, защото техни роднини имали някакви имоти - това е болшевизъм, връщане на времената от първите дни след 9 септември, свидетели сме на болшевизация на обществото в момента, посочи лидерът на НФСБ. Според него, включително и в политиката трябва да има здрав разум и този отвратителен, по думите му процес, на който сме свидетели, а част от хората и жертви, трябва вече да бъде прекратен. "Свидетели сме на едно "опростачване" в политиката, то спекулира с най-низките чувства на българския народ, злобата, завистта и неудовлетвореността от живота. Всичко това се насочва към определени хора и се стига до това обезкръвяване на НС и като цяло на изпълнителната власт. Няма как да отречем, че за това има заслуга министър-председателят, защото приема оставки на килограм, защото демонстрира, че не му пука за капацитета на НС и на изпълнителната власт", обясни Валери Симеонов. Всичко това, според него, ще доведе до това в следващото Народно събрание никой, който има апартамент, фирма или е "бизнесмен-изедник" просто и да не си помисли да се кандидатира за народен представител. За депутати трябва да се кандидатират само малоимотни хора, които нямат собствености, спят под мостовете на Перловска река и клошари, те ще бъдат с предимство, само такива хора имат право да бъдат в политиката, описа ситуацията Симеонов. Той обобщи, че тези процеси ни приближават към културната революция на Мао Дзедун, когато се разчистваше политическия елит с такива мерки и клеветнически кампании. От ДПС отказаха да коментират оставката на Делян Добрев, защото тя била лично решение. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 26
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 58
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 63
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 78
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 49
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.