Облаци и дъжд през цялата седмица

Днес ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността. Ще превали дъжд, като количествата в по-голямата част от страната няма да бъдат съществени. Малко повече валежни количества до полунощ може да паднат на места в западната и южна половина на страната. Дневните температури ще бъдат в рамките на обичайните за периода, от 15 до 20 градуса, с градус-два по-ниски по високите полета. Около и след полунощ обилни валежи ще има в Рило-Родопската област и там на места не са напълно изключени локални наводнения. Утре минималните температури ще бъдат от 6 до 11 градуса, а дневните в Северна България от 13 до 18. В южните райони, където ще има плътна облачност и ще превалява дъжд, ще бъде по-хладно, от 11-12 до 15 градуса. По-значителни валежи ще има в планините и на места в южните райони, а най-съществени валежни количества ще паднат в Родопите и около Източна и Централна Стара планина. Не е изключено и да прегърми. През нощта срещу сряда валежите ще отслабват, но няма да спират. В сряда минималните температури ще останат без промяна, а дневните ще бъдат от 13-14 в местата с повече дъжд и облаци на юг и изток, до около 20, 21 в северозападните райони, където ще има по-продължителни разкъсвания на облачността. Ще духа слаб източен вятър. Превалявания ще има над южните и крайните източни райони. В четвъртък облачността ще остава по-често значителна, но слаби превалявания ще има над източната половина на страната. Дневните температури ще са от 16 до 22, 23 градуса. В петък превалявания, на места придружени и от гръмотевици, ще има над Западна българия, а в събота и неделя - над по-голямата част от страната. Температурите от запад ще се понижават. По-често облачно, с превалявания с различен интензитет и количества, ще остане времето през повечето дни от следващия 10-дневен период. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 70
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 80
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 85
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 131
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 109
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.