« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Турският съд отложи делото срещу българските граничари

Съдът в турския град Къркларели отложи за 3 септември делото срещу четиримата български граничари, обвинени в убийството на турски бракониер. Причината е, че турската страна още не е получила документите от българския съд, съобщиха от БНР. В началото на съдебното заседание днес турският адвокат Джошкуннула е внесъл молба за прекратяване на наказателното производство, каза Росен Кожухаров - българският адвокат на бившия граничен полицай Михаил Цонков. "От страна на турския колега - адвокат, който представлява българските граждани, е внесена молба до турския съд за прекратяване на наказателното производство, по която молба съдът все още не се произнесъл. Най-вероятно такова произнасяне ще има до следващото съдебно заседание", допълни Кожухаров. Бившите гранични полицаи - Михаил Цонков, Живко Петков, Николай Костов и Николай Петков, са оправдани от българския съд за смъртта на турския бракониер с мотив, че инцидентът е нещастен случай. Освен това инцидентът е станал на българска територия и това, че е извършен на турска лодка не е достатъчно, според турското законодателство, да бъде водено дело. Това са аргументите на турския адвокат Джошкуннула, с които той иска прекратяване на наказателното производство. В края на миналата година Районният съд в Бургас отказа да образува дело срещу четиримата. То трябваше да бъде образувано по съдебна поръчка от турския наказателен съд в Къркларели, но бургаските магистрати се позоваха на Европейската конвенция за взаимопомощ и прецениха, че едно и също лице не може да бъде съдено два пъти за едно и също престъпление. До делото в турския наказателен съд се стигна, след като турската страна отказа да приеме съдебните актове на българския съд. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 42
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.

ОСТАВАТ БРОЕНИ ЧАСОВЕ ДО КОНЦЕРТА „БЪЛГАРИЯ ПЕЕ” В БУРГАС 2024

  • 19 Апр 2024
  • 54
Остават броени часове до големия концерт на 8-те хорови колектива от Бургас и поредна спирка на осмото издание на Националната хорова инициатива „България пее”.

120 УЧЕНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЦИОНАЛНАТА ОЛИМПИАДА ПО ЛИНГВИСТИКА

  • 19 Апр 2024
  • 54
120 ученици от VIII до XII клас пристигат в Бургас за участие в Националния кръг на олимпиадата по лингвистика.

МЕЖДУНАРОДНАТА РЕГАТА „ПОРТ БУРГАС“ СЕ ВЛИВА В КЪМПИНГ ФЕСТИВАЛА „EXPLORE THE WORLD“

  • 19 Апр 2024
  • 53
* Ветроходното състезание ще започне с Парад на участниците пред Морската гара

По думите на военния ни министър българското разузнаване следи ситуацията в Близкия изток

  • 19 Апр 2024
  • 78
Докладваха ни, че ударът в Иран е ограничен по военна цел.