« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Ангелкова: Проверяват се всичките 237 морски плажа

Повечето от тези казуси са заварени от времето и са стартирали като процедура много преди 2008 г., когато е приет Законът за устройството на Черноморското крайбрежие. Важно е контролните органи да са на мястото си. Така министърът на туризма Николина Ангелкова коментира казусите със скандалните строежи по морето пред Нова тв. "На плажа е забранено строителството. В частните имоти от Зона А и Зона Б се разрешават строителни дейности при строго спазване на определените параметри. Още януари с нашите мобилни екипи стартирахме проверки на всичките 237 морски плажа. Изискала съм от кметовете на всички черноморски общини да ни предоставят информация за разрешенията за строеж, които са издали, за Зона А и Зона Б", заяви Ангелкова. По думите й обаче тази информация още се чака. Ангелкова се похвали, че последните години туризмът бележи ръст. "Миналата година имаме за първи път над 9 милиона чуждестранни туристи", заяви Ангелкова. А приходите до ноември в хазната са над 7 милиарда лева. Министърът припомни, че започва въвеждането на Единната система за туристическа информация, която ще обменя данни между Министерството на туризма, общините, данъчните и МВР. Всички, които предлагат настаняване с цел туризъм, трябва да се свържат към системата. "Предвидили сме изключително сериозни глоби, дори отнемане на удостоверението и прекратяване на дейността, ако не се подават данни към системата", заяви Ангелкова. Санкциите ще започнат да се налагат от 1 октомври. Министърът очаква 2019 г. да е много динамична по отношение на туризма, но и трудна. "Има спад на ранните записвания на туристите от Русия. Той е в рамките на 10-15%. Предприели сме всякакви мерки да насочим вниманието им към България", заяви Ангелкова. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 288
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 356
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 263
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 341
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 296
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.