Сняг и студ - зимата се завръща другата седмица

Необичайното топлото за февруари време очаквано ще свърши. Добрата новина е, че дотогава има няколко дни и през уикенда Малък Сечко все още ще е благосклонен. Днес ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността на запад и северозапад. Почти без валежи. Температурите ще бъдат от 1 до 6 градуса. Ще духа слаб източен, в Източна България - до умерен североизточен вятър. Утре облачността ще остане значителна. Минималните температури ще бъдат от минус 4 до плюс два градуса, а дневните - от 3 до 7 градуса. В събота вятърът ще стихне. Минималните температури ще останат почти без промяна, до минус 3, минус 4 до 1-2 градуса, но на места в котловините ще са малко по-ниски. Дневните слабо ще се повишат. Сутрин на места ще се образуват мъгли, а през деня ще бъде слънчево, с повече облаци над крайните източни райони. Вятърът ще стихне. В неделя минималните ще бъдат около и малко над нулата, а дневните ще се повишат още и ще достигнат 9 до 12 градуса. Облачността от северозапад ще се увеличава. В понеделник ще бъде най-топло, с дневни температури от 10 до 15 градуса. Увеличението на облачността ще продължи. Над източните райони ще духа до умерен вятър от юг. През нощта срещу вторник и във вторник от северозапад през страната ще премине добре изразен атмосферен фронт. От запад на изток ще превали краткотраен дъжд, който преди да спре, по високите полета и Предбалкана ще премине в сняг, без да образува съществена снежна покривка. Температурите през деня няма да превишават тези от началото на денонощието, тъй като с умерен вятър над страната от северозапад ще нахлува студен въздух. Стойностите в следобедните часове ще бъдат от 2-3 до 8 градуса. Според предварителните прогнози в сряда превалявания от сняг ще има над много райони от страната, а понижението на температурите ще продължи. Студеното време, с температури около обичайните за февруари ще се задържи през повечето дни до края на следващата седмица. Подробности и по-конкретни прогнози очаквайте с наближаването на тези срокове на vremeto.dir.bg. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 45
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 50
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 59
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 285
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 250
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас