Рекордно топло време от утре до понеделник

Днес над източните и централни райони облачността ще бъде незначителна, до слънчево време. Повече средна и висока облачност ще има над Западна България. Температурите ще са от около 6 градуса в северозападните райони до 13 на места в източната половина на страната. Там до около обяд все още ще духа слаб до умерен западен вятър в процес на отслабване. След обяд вятърът над цялата страна ще се ориентира от юг и това ще бъде началото на неколкодневен интензивен пренос на топъл въздух с произход от Северна Африка и Средиземно море. Утре минималните температури ще бъдат от 1 градус на северозапад до 7-8 в източните райони. през деня ще има средна и висока облачност и ще духа умерен, в източните райони - силен вятър от юг. Дневните температури ще се повишат още и ще бъдат от 11 до 15 градуса в по-голямата част от страната. По-студено ще остане само в крайните северозападни и западни райони - до около 5-6 градуса. В неделя в Източна България ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. Ще бъде доста топло за февруари, с температури от 14 до 19 градуса. Не са изключени и стойности около и над 20 градуса в райони, податливи на влиянието на фьона, главно северно от планините и в източната половина на страната. По-ниски ще останат температурите в северозападните райони и Западна България - от 8 до 13 градуса. През почивните дни времето ще бъде донакъде подходящо за планински туризъм, но следва да се има предвид повишената лавинна опасност заради топенето на снега. Температурите на 1200 метра надморска височина в разположените най-западно планински райони в събота и неделя ще достигнат 6-8 градуса, а на изток ще бъде още по-топло. На места не са изключени температурни рекорди. В понеделник облачността от запад ще се увеличава и вплътнява. Температурите ще останат доста високи, от около 10 на северозапад до 16, 18 градуса на изток. Вятърът от юг ще започне да отслабва, а в западната половина на Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад. Във вторник ще има значителна облачност. Слаб дъжд е възможно да превали в крайните западни райони. Температурите слабо ще се понижат и минималните ще бъдат от 3 до 8, а дневните от 7 до 14 градуса. В сряда ще бъде облачно, ще започнат превалявания от дъжд, над 1000-1200 метра - от сняг. Дневните температури ще се понижават и ще са от 4 до 9 градуса. Ще духа слаб вятър от север и североизток. В четвъртък ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд. Максималните температури ще бъдат от 4 до 9, 10 градуса - стойности само малко над обичайните за периода. Според предварителните прогнози, подобни - около и малко над обичайните, ще останат температурите до края на следващата седмица. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

140 състезатели ще участват в националния турнир по кудо „Купа Бургас“

  • 29 Мар 2024
  • 4
На 31 март от 11.00 ч. в спортна зала „Никола Станчев“ ще се проведе националният турнир по кудо „Купа Бургас“. Организатори са СК „БУШИДО Бургас“ и Община Бургас.

Даниел Петров: Край със смяната на статута на земеделските земи, за да се превръщат във фотоволтаични паркове

  • 29 Мар 2024
  • 16
Днес в Народното събрание бяха разгледани, гласувани и приети предложения на народния представител от “Възраждане”, Даниел Петров в Закона за собствеността и ползването на земеделската земя, по отношение на прекратяване на порочната практика за смяна на статута на обработваемите земеделски земи, мери и пасища, с цел превръщането им във фотоволтаични централи.

ЗАПОЧНА ТРЕТИ ЕТАП ОТ ОБНОВЯВАНЕТО НА ПЪТ BGS1033 - ОТ БЪЛГАРОВО КЪМ МАГИСТРАЛАТА

  • 29 Мар 2024
  • 71
Започна трети етап от проекта за обновяване на път BGS1033.

На 1 април ще чуете сирените

  • 29 Мар 2024
  • 79
На 01.04.2024г. от 11.00ч. ще се проведе тренировка по ранно предупреждение и оповестяване на населението при бедствия и за въздушна опасност.

КОРАБЪТ „БУРГУС“ ЩЕ ПЛАВА ДО ОСТРОВ СВЕТА АНАСТАСИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА, ВИЖТЕ КАК ДА РЕЗЕРВИРАТЕ ПЪТУВАНЕ

  • 29 Мар 2024
  • 89
Ако за едни наближават обичайните почивни дни, то за други се задава дългоочаквана априлска ваканция.