Пътна полиция: Не пътувайте, ако не е крайно наложително!

Пътна полиция призова шофьорите да не предприемат пътуване при обилния снеговалеж, ако не е крайно наложително. Движението по основни пътища остава затруднено. Особено сложна е пътната обстановка в Западна България, където на места има закъсали в снега камиони, съобщи БНР. По последна информация, остава спряно движението на всички автомобили по пътищата Кюстендил-Дупница и Благоевград-Станке Лисичково. Заради необходимост от снегопочистване е забранено движението на тежки камиони по магистрала "Струма" от пътен възел "Бобошево" към София, както и по магистрала "Люлин" на изход от София. По същата причина е спряно движението на тежки камиони по пътя Враца-Ботевград, както и в пловдивския и пазардишкия участък на магистрала "Тракия" в посока София. Снеговалеж има и в района на магистрала "Хемус", като видимостта около Витиня е намалена и от мъгла. Снят вали и по проходите Шипка, Троянски, Предела, Юндола и в местността "Попови ливади". Поради катастрофа движението по главния път София - Варна между ловешките села Микре и Голец става двупосочно в едната лента. Пътната полиция призова днес шофьорите: При обилния снеговалеж не предприемайте пътуване, ако не е крайно наложително. В София и областта днес бе обявен жълт код за обилни снеговалежи. Всички входни пътища към София се почистват, каза по-рано заместник- кметът Йоана Христова, която провери работата на екипите, ангажирани със снегопочистването: "Цариградско шосе" днес е обработвано на ветрило, включително аналогични обработки е имало и по "Евлоги Георгиев" и по булевард "България", така че ще продължим да наблюдаваме обстановката и да подсигурим придвижването на хората към София. И през нощта ще бъде на разположение снегопочистващата техника, така че ако ситуацията продължи да бъде с постоянен снеговалеж да може приоритетно, отново казвам, да се обработват трасетата на масов градски транспорт". Предупреждението за опасно време действа и за още десетобласти , включително Пазарджик, Пловдив и Смолян. Шект полета са пренасочени от летище София заради снеговалежа. Всички останали полети по график, съобщиха от аерогарата. http://glasove.com/

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 109
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 118
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 119
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 157
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 131
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.