Сняг и дъждове през почивните дни

Още днес облачността от югозапад, отначало средна и висока, ще започне да се увеличава. Преваляванията ще започнат утре. Днес максималните температури ще достигнат 3 до 8 градуса, за София около 3, 4 градуса. До залез слънце облачността ще обхване по-голямата част от страната, без североизточните райони. През нощта от югозапад ще започнат превалявания от слаб сняг. Утре преди обяд слаб сняг ще вали над Западна България, а по-късно около обяд превалявания ще има и в източните райони, но там те ще бъдат от слаб дъжд. Минималните температури утре ще бъдат от минус 4 до плюс 1 градуса. През деня стойностите ще достигнат интервала от 3,4 до 9 градуса. Утре след обяд ще вали над Северна и част от Източна България. Във височина от юг постепенно ще се пренася по-топъл въздух и почти навсякъде снегът ще премине в дъжд. Изключение ще бъдат само северозападните райони, където ще вали сняг, мокър сняг и дъжд, като са възможни и временни преминавания от една фаза в друга. По високите части на планините ще вали сняг. В събота затоплянето ще продължи. Минималните температури ще бъдат в широки граници от 1 градус в крайните северозападни райони до 8, 9 по Южното Черноморие. Ще превалява дъжд, предимно слаб, в източните и северни райони. Дневните температури ще бъдат от около 1-2 градуса в крайните северозападни райони до 13-14 градуса на югоизток. В неделя преваляванията ще спират, но преди това е възможно за кратко сняг да превали, освен на запад и на места в останалата част на страната. Съществена снежна покривка, в северозападните райони, сегашните сценарии на моделите не предвиждат да се образува. Следва да се има предвид, че процесите на Балканите от утре до неделя ще бъдат доста сложни, а страната ни ще се намира на границата на две контрастни въздушни маси и утре са възможни корекции в прогнозите най-вече за неделния ден. Следете актуалните ни анализи. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 241
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 225
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 229
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 513
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 485
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.