Затопля се, но идат още дъжд и променливо време

Температурите тази сутрин в страната са от 13 градуса в Бургас до минус 5-6 десети в Разград и Ловеч. В София и Видин в 8 часа температурите бяха нула градуса. Снежната покривка е 15 сантиметра във Видинско, 12 в Ловеч и 3 в Разград, но там вали дъжд и образува слаба поледица. В Южна България температурите са положителни и няма снежна покривка. В София при станцията на НИМХ е отчетен 8 сантиметра сняг, но в южните части на града снегът беше малко - 1-2 сантиметра. Днес валежите още до ранния следобед ще спират навсякъде. В по-голямата част от страната температурите ще се повишат и ще са от 1-2 градуса в крайните северозападни райони до 12, 13 на югоизток. Още през нощта от югозапад ще започнат нови превалявания от дъжд, които утре ще обхванат цялата страна, но ще са предимно сляби. В Северозападните райони, по високите места в низините са възможни поледици. Минималните температури утре ще са от 0, 1 на северозапад до 8 градуса на югоизток. Утре ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд и максимални температури от 2 градуса на северозапад до 10-12 на юг. През нощта срещу сряда и в сряда валежите ще се усилят и ще се натрупат достатъчни количества, които ще сложат край на продължителната суша. В сряда ще бъде облачно и дъждовно, с температури от 3 до 12, 13 градуса, по-високи в южните и югоизточни райони. В четвъртък ще прониква по-студен въздух от североизток. Дневните температури ще бъдат от 3 до 10 градуса. преваляванията ще отслабват и спират от североизток, но по високите места ще преминават в слаб сняг, преди да спрат. В петък облачността ще бъде променлива, но ще бъде по-студено, с дневни температури от 3 до 8 градуса. Почти без валежи. В събота сутрин ще бъде студено, с температури до около минус 4, минус 5, но при изясняване по котловините са възможни и по-ниски стойности. Денем ще остане хладно и ветровито, със студен вятър от североизток. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. В неделя облачността от запад ще се увеличи, а температурите ще започнат да се повишават. Повече подробности за времето през почивните дни очаквайте през седмицата. / dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

НАП: Ново отлагане на сроковете по Н-18 няма да има

  • 26 Авг 2019
  • 28
Според НАП ново отлагане на сроковете за привеждане на софтуерите за управление на продажбите (СУПТО) в съответствие с изискванията с Наредба Н-18 няма да има. Това стана ясно на среща между експерти на приходната агенция и производители и ползватели на софтуер за продажби.

Тръмп предложил да се хвърлят ядрени бомби срещу ураганите

  • 26 Авг 2019
  • 43
Президентът Доналд Тръмп предложил да се хвърлят ядрени бомби срещу ураганите, преди да са се разразили над Съединените щати, твърди американският информационен сайт Аксиос, цитиран от Франс прес.

Посрещаме септември с над 30 градуса

  • 26 Авг 2019
  • 38
Последните дни на лятото ще бъдат по-горещи от обичайното с 6-7 градуса, а валежи не се задават поне в следващите десетина дни. Днес ще бъде горещо, с температури от 31 до 36 градуса.

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

  • 23 Авг 2019
  • 338
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект.

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

  • 23 Авг 2019
  • 37
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект.