« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Затопля се, но идат още дъжд и променливо време

Температурите тази сутрин в страната са от 13 градуса в Бургас до минус 5-6 десети в Разград и Ловеч. В София и Видин в 8 часа температурите бяха нула градуса. Снежната покривка е 15 сантиметра във Видинско, 12 в Ловеч и 3 в Разград, но там вали дъжд и образува слаба поледица. В Южна България температурите са положителни и няма снежна покривка. В София при станцията на НИМХ е отчетен 8 сантиметра сняг, но в южните части на града снегът беше малко - 1-2 сантиметра. Днес валежите още до ранния следобед ще спират навсякъде. В по-голямата част от страната температурите ще се повишат и ще са от 1-2 градуса в крайните северозападни райони до 12, 13 на югоизток. Още през нощта от югозапад ще започнат нови превалявания от дъжд, които утре ще обхванат цялата страна, но ще са предимно сляби. В Северозападните райони, по високите места в низините са възможни поледици. Минималните температури утре ще са от 0, 1 на северозапад до 8 градуса на югоизток. Утре ще бъде облачно, със слаби превалявания от дъжд и максимални температури от 2 градуса на северозапад до 10-12 на юг. През нощта срещу сряда и в сряда валежите ще се усилят и ще се натрупат достатъчни количества, които ще сложат край на продължителната суша. В сряда ще бъде облачно и дъждовно, с температури от 3 до 12, 13 градуса, по-високи в южните и югоизточни райони. В четвъртък ще прониква по-студен въздух от североизток. Дневните температури ще бъдат от 3 до 10 градуса. преваляванията ще отслабват и спират от североизток, но по високите места ще преминават в слаб сняг, преди да спрат. В петък облачността ще бъде променлива, но ще бъде по-студено, с дневни температури от 3 до 8 градуса. Почти без валежи. В събота сутрин ще бъде студено, с температури до около минус 4, минус 5, но при изясняване по котловините са възможни и по-ниски стойности. Денем ще остане хладно и ветровито, със студен вятър от североизток. Облачността ще бъде променлива, намаляваща до незначителна. В неделя облачността от запад ще се увеличи, а температурите ще започнат да се повишават. Повече подробности за времето през почивните дни очаквайте през седмицата. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

  • 18 Апр 2024
  • 15
Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист.

УЧЕНИЦИ И УЧИЛИЩНИ ПСИХОЛОЗИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ И ПРЕВЕНЦИЯТА НА РИСКОВЕТЕ В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ

  • 18 Апр 2024
  • 31
В Конгресния център се проведе среща на ученическите съвети, организирана от младежките ученически омбудсмани и отдел „Превенции и младежки политики“ към Община Бургас.

ОУ „Васил Априлов“ отбелязва 65 години от създаването си

  • 18 Апр 2024
  • 25
По повод 65 години от създаването си, основното училище е подготвило събития през цялата година, но най-наситено е през април, посочи Марияна Стефанова.

Наводненията в Дубай предизвикаха въпроси за посяването на облаци

  • 18 Апр 2024
  • 50
Порой от дъжд във вторник наводни части от Дубай, превърна улиците в реки и затвори за известно време второто най-натоварено летище в света. Водният потоп предизвика въпроса: Беше ли това бедствие причинено от програмата за засяване на облаци на Обединените арабски емирства?

Народното събрание прие на първо четене предложение от БСП закон за доброволчеството

  • 18 Апр 2024
  • 57
Кристиан Вигенин: Надявам се парламентът да бъде запомнен с нещо позитивно за финал, като приеме закона и на второ четене