Валежите спират довечера, чака ни циганско лято

Днес ще бъде облачно, а в централните и източни райони – дъждовно. Температурите ще бъдат от 13 до 18 градуса, в крайните югозападни райони до около 21. Дъжд ще превалява в централните и източни райони. За няколко области в Източна България НИМХ е обявил жълт и оранжев код за очаквани валежи. Все пак, количествата валеж ще бъдат умерени и няма да достигат тези, които паднаха на места в южните ни съседи Гърция и Турция, а в голяма част от Западна България ще остане почти без валеж. Около и след обяд от запад на изток преваляванията ще спират, като последно това ще се случи в североизточните райони около полунощ. От запад на изток облачността ще се разкъсва и намалява. Утре ще има незначителна разкъсана облачност, до слънчево време. Денят ще започне с минимални температури от 8 до 13 градуса, а през деня слънцето ще повиши температурите спрямо днешните и те ще бъдат от 19 до 23, 24 градуса. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - временно и умерен западен вятър. Без съществена промяна ще остане времето в сряда и четвъртък. Заради слабия и умерен западен вятър и високата облачност, минималните температури ще са сравнително високи за октомври - в повечето места от около 8 до 14 градуса, само в някои котловини до около 5-6. Дневните стойности ще останат от 19 до 24, 25 градуса. Облачността ще бъде променлива, но по-често средна и висока, прозрачна за слънчевите лъчи. В петък вятърът ще стихне, а в източните райони ще се ориентира от изток и югоизток. Температурите ще останат без съществена промяна. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 38
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 95
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 85
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 127
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 114
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.