« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Есента дойде със слани и хладно време

Ако някой разчита на завръщане дори на близи до тези температури, които имахме до вчера, следва да има предвид, че това ще се случи, но трайно - не по-рано от април. През следващите дни ни очаква есенно време, като доста ниските стойности, очаквани утре, ще се повишат, но само за кратко и то до около обичайните за октомври. Утре и в четвъртък на мнного места в котловините и високите полета, защитени от вятър, ще има и слани. Днес ще остане с променлива, често намаляваща и до слънчево време. Повече облаци ще има в южните и югоизточни райони. Дневните температури ще бъдат от около 13 по високите полета до 19, 20 градуса в централните части на Дунавската равнина и Тракия. Ще продължи да духа умерен до силен север-северозападен вятър. Утре сутрин минималните температури ще бъдат от около 1-2 градуса по високите полета, при стихване на вятъра, където на места ще се образува слана, до 4-7 градуса в по-голямата част от страната и 10-12 градуса по морския бряг. Ще бъде слънчево или с незначителна облачност. Вятърът в западната половина на страната временно ще стихне, а в Източна България ще се ориентира от североизток-север, до умерен. Максималните температури ще бъдат от 11 до 18 градуса в по-голямата част от страната и до около 20 на места в крайните южни райони. В четвъртък повече облаци ще има в крайните северни райони. Дневните температури слабо ще се повишат с до 2-3 градуса, но сутрин опасността от слани остава в затворените котловини и високи полета. В петък температурите ще се повишат и минималните ще бъдат от 3 до 9, а дневните от 18 до 23 градуса. Над северните райони ще бъде слънчево, а по-значителна облачност ще има над Южна България. В събота и неделя минималните температури слабо ще се повишат. В по-голямата част от страната времето ще бъде типично есенно - облачно, със слаби превалявания от дъжд. По-значителни валежи са вероятни над южните и югоизточни райони. Дневните температури ще бъдат от около 13 градуса в южните райони, намиращи се под плътна облачност и до около 18-20 в крайните северозападни, където ще има по-чести разкъсвания на облачността. / dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Kлиниката по детска онкохематология на ИСУЛ възобновява костно-мозъчните трансплантации

  • 16 Апр 2024
  • 57
Клиниката по детска клинична хематология и онкология на УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ възобновява костно-мозъчните трансплантации, които бяха временно спрени поради липса на достатъчно сестрински персонал.

Американците изплашени от трета световна война и мобилизация

  • 16 Апр 2024
  • 71
Американците  панически са използвали търсачката на Google и са търсели „Трета световна война“ и други свързани думи след атаката на Иран срещу Израел в събота вечер със стотици ракети и дронове. Според данни от търсенията им в Гугъл за „Трета световна война“ са се увеличили в цялата страна, достигайки петгодишен връх.

Националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо"

  • 16 Апр 2024
  • 102
Главна дирекция „Национална полиция" ще обяви началото на националната кампания за пътна безопасност „Написах ти писмо".Като част от инициативата нарушителите на Закона за движението по пътищата вече ще получават лични писма от близките на загинали.

Без тол камери за контрол на скоростта и това лято

  • 16 Апр 2024
  • 108
Най-наситеният откъм трафик и инциденти летен период и през тази година ще премине, без всички шофьори по основните пътища да бъдат подлагани на задължителен контрол на скоростта. Това се разбира от отговори на Агенция "Пътна инфраструктура" за това има ли готовност тол камерите да започнат да измерват средната скорост на автомобилите.

ЦЕНТЪРЪТ ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ВОДОЛЕЧЕНИЕ ЗА ДЕЦА В КВ. „ВЕТРЕН“ РАБОТИ ЦЕЛОДНЕВНО

Центърът за рехабилитация и водолечение за деца в кв. „Ветрен“ работи целодневно