« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Прекратяват концесиите на седем морски плажа

Договорите на седем морски плажа ще бъдат прекратени. Това ще стане на 1 октомври. Става въпрос за плажове отдадени под наем или на концесия. Ивиците са "Слънчев бряг - централен", "Елените -1", "Бяла - централен", "Равда", "Градина" в Созопол, "Шкорпиловци" и "Обзор - юг". Това съобщи на пресконференция днес в Бургас министърът на туризма Николина Ангелкова. По-рано в морския град тя проведе работна среща с представители на контролните органи, туристическия бранш и местната власт. По време на дискусията са били обсъдени резултатите от летния сезон в региона и страната до момента, както и подготовката за лято 2019-а, информира Ангелкова. Пред журналисти тя каза, че проверките на плажовете ще продължат до края на месеца. Дотогава ще се изчака, стопаните на плажове с вече установени нарушения през миналата и тази година да ги отстранят. Ако това не се случи, и те ще бъдат предложени за прекратяване на договорите им, каза Ангелкова, предаде БТА. Към момента са наложени санкции и неустойки на фирми нарушители в размер на 450 000 лева. Ангелкова добави, че на срещата с бранша е било обсъдено да бъдат уеднаквени терминологиите в Закона за туризма и в Закона за устройство на територията, най-вече, когато ставало въпрос за местата за настаняване. В комплекса "Слънчев бряг" и туристическото селище "Елените" тази година при съвместни проверки на министерството, НАП и РЗИ са открити доста нарушения. novini.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Дни на отворените врати в Районния съд в Бургас

  • 18 Апр 2024
  • 40
Ученици, посланици на Европейския парламент от Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Кольо Фичето“ и бъдещи съдебни администратори от паралелката „Съдебна администрация“ в Средно училище „Йордан Йовков“ посетиха бургаския районен съд в Деня на българската Конституция и юрист.

УЧЕНИЦИ И УЧИЛИЩНИ ПСИХОЛОЗИ ОБСЪДИХА ПРОБЛЕМИТЕ И ПРЕВЕНЦИЯТА НА РИСКОВЕТЕ В УЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ

  • 18 Апр 2024
  • 58
В Конгресния център се проведе среща на ученическите съвети, организирана от младежките ученически омбудсмани и отдел „Превенции и младежки политики“ към Община Бургас.

ОУ „Васил Априлов“ отбелязва 65 години от създаването си

  • 18 Апр 2024
  • 48
По повод 65 години от създаването си, основното училище е подготвило събития през цялата година, но най-наситено е през април, посочи Марияна Стефанова.

Наводненията в Дубай предизвикаха въпроси за посяването на облаци

  • 18 Апр 2024
  • 59
Порой от дъжд във вторник наводни части от Дубай, превърна улиците в реки и затвори за известно време второто най-натоварено летище в света. Водният потоп предизвика въпроса: Беше ли това бедствие причинено от програмата за засяване на облаци на Обединените арабски емирства?

Народното събрание прие на първо четене предложение от БСП закон за доброволчеството

  • 18 Апр 2024
  • 68
Кристиан Вигенин: Надявам се парламентът да бъде запомнен с нещо позитивно за финал, като приеме закона и на второ четене