« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Готова е оградата с Румъния, която ще ни пази от чумата по животните

Оградата срещу диви свине по сухоземната граница с Румъния вече е завършена, заяви в Добрич зам.-министърът на земеделието Янко Иванов. Съоръжението е дълго 133 км. Иванов поясни, че е останал само един участък, който трябва да се подсили допълнително с режеща намотка, тип "Бруно". Към днешна дата в България няма данни за заразено с африканска чума животно, съобщи зам.-министърът. Последните данни за разпространението на болестта обаче са много тревожни, допълни той. Причина за безпокойството е пламналото наскоро огнище в най-големия свинекомплекс в Румъния, където ще бъдат унищожени 140 000 животни – това е фермата в Гропени, окръг Браила. „Тази болест се разпространява по много и разнообразни начини – чрез диви животни, хора, предмети. Затова предприемаме мерки в различни посоки. От една страна възпрепятстваме максимално дивите свине, от друга – разпоредихме мерки, насочени към свинете в частните дворове и индустриалните свинеферми. Редовно провеждаме срещи с големите свинепроизводители. Те са наясно с риска и предприемат всички възможни мерки за охрана”, посочи зам.-министър Иванов. Той припомни, че болестта е влязла в Европа на грузинско пристанище с кораб с отпадъци от Мадагаскар. Янко Иванов посочи още, че ветеринарните инспектори проверяват щателно багажа на влизащите в страната, тъй като не е разрешен внос на никакви продукти, които съдържат свинско месо. dariknews.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 208
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 259
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 275
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 269
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 246
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение