Техническа неизправност е основната версия за катастрофата на Ми-17

Tехническа неизправност е най-вероятната причина за катастрофата на хеликоптер Ми-17 край Летище Пловдив снощи, при която загинаха двама души. Това предположи пред медиите министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Тази сутрин и говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова потвърди пред бТВ, че това е основната версия, по която работят разследващите. "Няма данни за човешка грешка, вероятно се касае за технически проблем, който е възникнал на учебно занятие", посочи тя. Машината е паднала буквално за три секунди, което е довело до трагичната развръзка. При тежкия инцидент загинаха двама военнослужещи – командирът на екипажа кап. Стоян Неделчев и помощник-пилотът кап. Пламен Панталеев. Третият член на екипажа – бордният инженер офицерски кандидат Алексей Каменов, беше ранен. Машината падна около 20:30 часа на 500 метра от терминала на гражданското летище и избухна в пламъци. Веднага на място беше изпратен екип огнеборци от аерогарата. Бордният инженер Каменов е излязъл сам от разбилия се вертолет и е успял да се отдалечи. Той е с травма на крака и счупени ребра. Тази нощ беше откаран във Военномедицинска академия в стабилно състояние. Преди това неговите близки и колеги с часове чакаха на портала на пловдивската университетска болница някой да им даде информация за състоянието му. Военният министър Красимир Каракачанов посочи пред журналисти, че загиналите са опитни пилоти с по 500-600 летателни часа. Разбилият се Ми-17 е в състава на нашите ВВС от октомври 1989 г., като е бил ремонтиран през 2016 г. в „Терем-Летец” в София. Вчера цял ден различни екипажи са тренирали с машината, като трагичният инцидент е станал при отработване на спасяване от въздуха. Тази сутрин се прави втори оглед на мястото на инцидента. Заради инцидента всички полети по авиобазите у нас са спрени до второ нареждане. Българската авиация разполага с още пет вертолета Ми-17, но те не летят, тъй като трябва да минат на ремонт, съобщи военният министър. http://glasove.com

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

В ОБЩИНА НЕСЕБЪР ДЕЙСТВА НАЙ- СЪВРЕМЕННАТА СИСТЕМА ЗА ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ В БЪЛГАРИЯ

  • 28 Мар 2024
  • 41
Kметът на Несебър Николай Димитров, директорът на Областна дирекция на МВР Бургас старши комисар Емил Павлов и главен инспектор Коста Кирязов, началник на РУ Несебър представиха надградената и разширена мрежа за видеонаблюдение на територията на общината.

Близо 36 000 души са се вписали в регистъра на хазартно уязвимите лица

  • 28 Мар 2024
  • 63
Близо 2000 граждани са подали заявление за вписване регистъра на уязвимите лица за по-малко от месец - от началото на март до момента. Над 8100 са заявили желанието си да ограничат достъпа си до хазартни игри от началото на годината, а от възобновяване на регистъра през 2022 г. до сега вписаните в него са почти 36 000 души.

Държавно ловно стопанство "Тунджа" дарява фиданки на жителите на Ямбол за Седмицата на гората

  • 28 Мар 2024
  • 51
По случай предстоящия професионален празник на лесовъдите, горските служители и работници и „Седмица на гората“, която отбелязваме традиционно в първата седмица на април, Държавно ловно стопанство „Тунджа“ предоставя безвъзмездно фиданки на гражданите на Ямбол.

„Има такъв народ“ върна неизпълнен мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев веднага, след като той им го връчи

  • 28 Мар 2024
  • 59
„Има такъв народ“ (ИТН) върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство на президента Румен Радев веднага, след като той им го връчи.

ОСТАВАТ САМО 2 ДНИ, В КОИТО МОЖЕТЕ ДА ПОСЕТИТЕ КОЛЕКЦИОНЕРСКАТА ИЗЛОЖБА „КРАЛСКО ВЪЛШЕБСТВО ОТ ПОРЦЕЛАН“

  • 28 Мар 2024
  • 71
Остават само 2 дни, в които можете да посетите колекционерската изложба „Кралско вълшебство от порцелан“ в Културен център „Морско казино” от 10.00 до 18.00 часа. Входът е свободен.