« октомври 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

ЕК: Справяте се с безработицата, но заплатите са малки

България е добър пример как се справя с безработицата, но лош с ниските доходи и това трябва да се промени, заявиха от Еврокомисията. България може да бъде дадена за положителен пример в Европа за как се справя безработицата, но Европейската комисия се тревожи от ниските доходи и застаряващото население у нас. Това заяви по БНР еврокомисарят по заетостта и социалната политика Мариане Тисен, която гостува в София. Тя посочва, че състоянието на трудовия пазар в Европа като цяло се подобрява. “Всички започват да работят и виждаме, че това не е нещо временно. В действителност трудовият пазар започва своето развитие и всеки месец отчитаме подобрение. 2017-а отчетохме ръст на брутния продукт, а това е и много добра новина за достъпа до работния пазар. Безработицата намалява, което е нещо много положително, и не само в България, това се наблюдава във всяка точка на Европа, достъпът до пазара на труда също се улеснява", коментира Тисен. Европейският социален стълб е шансът на Европа да повиши своята конкурентоспособност, категорична е тя. “В крайна сметка говорим за политическите реформи и за да можем да подобрим състоянието на трудовия пазар, както виждате ние имаме т.нар. препоръки. И в България, както виждате, това се случва. Имам предвид подобряването на трудовия пазар и младежката безработица, увеличаването на заетостта", отбеляза еврокомисарят. Тисен изтъкна, че в периода 2014-2020 година от Европейския социален фонд към България се насочват 1.5 млрд.евро и всеки пети българин може да получи помощ и подкрепа. Мариане Тисен увери, че тази помощ ще продължи и в следващия програмен период и изтъкна положителното развитие у нас. “Това, което се случва в България, е намаляване на безработицата, увеличаване на работните места. България в действителност следва в краткосрочен и в дългосрочен план добрите политики. Искам да подчертая, че България дори върви на по-добра скорост в сравнение с други страни по отношение на работните места и развитието си в социалната политика. Но има нещо много важно, което се случва в България - тук имаме застаряващо население и хора в рисково положение. Имайте предвид че Социалният фонд предоставя възможности на хора, които са лишени от възможности, да могат да подобрят своите умения искаме възрастните хора и те да се възползват, за да подобрят своите умения както в краткосрочен, така и в дългосрочен план и самите те да се облагодетелстват от Европейския социален фонд“, поясни Тисен. Проблем у нас са и ниските доходи на глава от населението, както и малките заплати и това според еврокомисаря трябва да се промени. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Откриха край Бургас част от най-голямото потънало стъклено съкровище по нашето Черноморие

  • 01 Окт 2020
  • 80
Преди няколко века добре изработените стъклени предмети са били изключително скъпи вещи на лукса.

Приключи разследването за тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков

  • 01 Окт 2020
  • 80
Софийската градска прокуратура приключи разследването за умишленото тежко пътнотранспортно произшествие, отнело живота на журналиста Милен Цветков.

До края на октомври може да посетите остров Св. Анастасия, при това на по-ниска цена

  • 01 Окт 2020
  • 88
Цената на билетите ще бъде намалена - стандартният билет ще е 12 лева, за учениченици и пенсионери - 9 лв, a за деца от 3 до 7 ненавършени години - 3 лв.

Бургас си връща „Модерен театър“ в бившето кино „Смирненски“

  • 01 Окт 2020
  • 87
Мястото ще е много неща - клуб, музика на живо, кафе-театър, тематични партита, литературни вечери, ще приюти Фестивалът „Синелибри“. Откриването ще е на 3 октомври с Pre-Opening Retro Party.

Бум в продажбите на ваксини срещу сезонния грип

  • 01 Окт 2020
  • 114
Първата партида вече е изчерпана, а аптеките правят списъци на желаещи да получат дози от втората порция, която се очаква до дни.