Пролетта се завръща с температури до 26 градуса през уикенда

През следващите няколко дни температурите тръгват нагоре и ще достигнат отново пролетни стойности, в някои дни по-характерни за месец май. Днес ще бъде предимно облачно, с превалявания от дъжд, по-значителни в източните райони и най-вече в Югоизточна България. Температурите ще бъдат от от 6 до 11 градуса в северните райони и до 16 градуса в Горнотракийската низина и на югоизток. В Източна България ще духа до умерен вятър. През нощта дъжд ще вали на места в Централна Западна България, включително в района на София, както и около централните части на Стара планина. Над 800-1000 метра надморска височина ще вали сняг. Минималните температури във вторник ще бъдат от 1 до 7 градуса. През деня температурите ще бъдат от 10 до 15 градуса, малко по-ниски по високите полета и в Североизточна България. Дъжд ще превалява в Североизточна България, югозападните райони и около планините. През нощта срещу сряда валежите ще спират, а облачността от северозапад ще се разкъсва и намалява до ясно време. Минималните температури ще бъдат от 1 до 7 градуса, малко по-ниски на места по високите полета, до около минус 2. Максималните температури ще бъдат от 9 до 14 градуса. В Дунавската равнина ще духа слаб до умерен западен вятър. Ще бъде слънчево, а повече облаци ще се задържат на югоизточните райони и по Черноморието. В четвъртък затоплянето ще продължи и минималните температури ще бъдат от 3 до 8, а дневните от 11 до 16 градуса. Предимно слънчево, освен в крайните източни райони и по Черноморието. В петък ще бъде слънчево, с минимални температури от 3 до 9 и дневни от 16 до 21 градуса. Повече висока облачност ще има над източната половина от страната. В събота температурите ще се повишат още и на места ще достигнат до 26 градуса. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 92
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 101
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 105
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 141
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 117
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.