Студено до неделя, затопляне от понеделник

Днес и през следващите 2-3 дни ще остане студено за края на март. Ще превалява сняг и дъжд. Днес ще бъде облачно. Сняг ще вали в по-голямата част от страната, а дъжд - в крайните южни райони. Дневните температури ще са от около минус 1 на север до плюс 2, плюс 3 в крайните южни райони. Ще духа до умерен вятър от изток-североизток. Довечера и през нощта вятърът ще се усили и в Дунавската равнина ще бъде временно силен. Ще има навявания и преспи, шофирайте внимателно, ако непременно се налага да пътувате! Утре с прекъсвания преваляванията ще продължат в много райони. Температурите в Дунавската равнина ще останат около нулата, но на юг ще се повишат и в източната част на Горнотракийската низина ще са до 4-6 градуса, като там ще превалява и дъжд. В събота преваляванията постепенно ще отслабват и в северните райони ще спират. Все още ще вали предимно на места в южната половина и в планините. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс два градуса. Дневните стойности ще са от около нула градуса в Лудогорието до 6-8 в крайните южни райони. В неделя ще има променлива облачност, само на места със слаби превалявания от дъжд. Сутрин все още ще бъде студено, с минимални температури от около минус 5 в централните северни райони до 3 градуса на юг. Максималните температури ще бъдат от 1-2 на север до 10 градуса в югозападните райони. В понеделник затоплянето ще продължи и минималните температури ще са от нула, един градус на север до 5-6 в южните райони. От запад на изток ще превали дъжд, като по-значителни валежи са възможни в източните райони. Не са изключени и гръмотевици. Дневните температури ще са от 3 градуса на северозапад до 17 градса в Тракия, за района на София около 10-12 градуса. Постъпателното повишение на дневните температури ще продължи през цялата следваща седмица и към средсата и стойностите в много райони ще бъдат около 20 градуса, Според предварителните прогнози, в някои дни в средата и втората половина на седмицата в низините на много места ще имаме температури около и над 25 градуса. http://dnes.dir.bg

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 98
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 106
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 111
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 148
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 124
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.